Newsitamea.gr
AMEA news ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Μόλις κατασκευάστηκε το πρώτο water park στον κόσμο για άτομα με αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Και φιλοδοξεί να προσφέρει μία αξέχαστη εμπειρία σε όσους ανθρώπους δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα να απολαύσουν το νερό με αυτό τον τρόπο .

Ένα νέο water park που ονομάζεται «Morgan’s Inspiration Island» αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις 17 Ιουλίου στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Κανονικά, αυτή η είδηση δεν θα ενδιέφερε κανέναν άλλον πέρα από τους κατοίκους του Τέξας και πιθανότατα δεν θα περνούσε ποτέ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο Water Park έχει μία ειδοποιό διαφορά από όλα τα υπόλοιπα που υπάρχουν στον κόσμο. Είναι το πρώτο που σχεδιάστηκε ποτέ εξ’ ολοκλήρου για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, προβλήματα αναπηρίας ή κίνησης.

Για να είμαστε ακριβείς υπάρχουν αρκετά water parks που επιτρέπουν την πρόσβαση σε ΑμεΑ, αλλά ακόμα και σε αυτά η πρόσβαση είναι περιορισμένη και δεν περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις ατραξιόν ή τις δραστηριότητες του πάρκου.

To «Morgan’s Inspiration Island» που αντλεί τη θεματική του από τους τροπικούς διαθέτει έξι μεγάλες ατραξιόν, συμπεριλαμβανομένης και μίας βόλτας με βάρκα στο ποτάμι.

Υδάτινες επιφάνειες με εκτοξευτήρες νερού, κανόνια και «κουρτίνες» συμπληρώνουν το σκηνικό μιας αξέχαστης εμπειρίας που μέχρι σήμερα δεν ήταν διαθέσιμη για άτομα με κινητικά προβλήματα, για τα οποία, μάλιστα, η είσοδος στο πάρκο είναι δωρεάν.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους επισκέπτες μία σπουδαία εμπειρία σε ένα φιλόξενο, ασφαλή και άνετο περιβάλλον» τονίζει ο ιδρυτής του πάρκου, Gordon Hartman.

Όπως είναι λογικό, οι υπεύθυνοι κατασκευής του πάρκου ασχολήθηκα διεξοδικά με τη σχεδίασή του και έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα ασφαλείας, ενώ συνεργάστηκαν και με το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ για τη δημιουργία μίας «επαναστατικής» αναπηρικής καρέκλας που ονομάζεται PneuChair και λειτουργεί με αέρα και όχι μπαταρίες. Κάτι που τις καθιστά αδιάβροχες, αλλά και χαμηλού κόστους.

Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ειδικές αυτές καρέκλες δωρεάν.

Ακόμη κάτι που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι οι «PneuChairs» είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικές αφού ζυγίζουν 35 κιλά (σ.σ. σε αντίθεση με τις ηλεκτροκίνητες που ξεπερνούν πολλές φορές ακόμη και τα 100 κιλά σε βάρος) και χρειάζονται μόλις 10 λεπτά για να φορτίσουν.

Το πάρκο διαθέτει, επίσης, άλλους δύο τύπους αναπηρικών αμαξιδίων ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των επισκεπτών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρέχονται και ειδικά «βραχολάκια» στα παιδιά και τους ανθρώπους με αναπηρία που επισκέπτονται το πάρκο και τείνουν να περιπλανιούνται ούτως ώστε να εντοπίζονται εύκολα από τους οικείους τους ή, αν χρειαστεί, από το προσωπικό του πάρκου.

Με πληροφορίες από Mashable Πηγή: www.lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεγγίνα Μακέδου: Η γυμναστική με κράτησε όρθια όταν έκανα χημειοθεραπείες"

Efi Nika

13χρονος νίκησε σπάνια μορφή καρκίνου και κέρδισε μια 2η ευκαιρία στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou