Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Μητέρα που δεν γνωρίζει τι να σκεφτεί όταν βλέπει την τεράστια μύτη του εμβρύου στον υπέρηχο, μένει άφωνη όταν γεννιέται το μωρό.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όταν η έγκυος Amy Poole υποβλήθηκε στον υπέρηχο των 20 εβδομάδων κύησης, έμεινε έκπληκτη όταν είδε ότι η μύτη του μωρού έμοιαζε λίγο διαφορετική από όσο περίμενε.

Οι γιατροί αργότερα επιβεβαίωσαν ότι ο γιος της  είχε «μη αναμενόμενο μαλακό ιστό» να μεγαλώνει στο πρόσωπό του.

Παρόλο που ήδη γνώριζε γι’ αυτό από τον υπέρηχο, η Amy  σοκαρίστηκε όταν είδε το γιο της, που τον ονόμασε  Ollie, όταν γέννησε, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας, το Φεβρουάριο του 2014. Όπως ανέφερε και σε συνέντευξή της: «Όταν μου έφεραν τον Ollie για να τον κρατήσω, είχα ξαφνιαστεί τόσο πολύ που δεν μπορούσα να μιλήσω».

«Ήταν τόσο μικροσκοπικός όμως είχε αυτό το τεράστιο εξόγκωμα στη μύτη του. Στην αρχή, δεν ήμουν σίγουρη πώς θα τα βγάζαμε πέρα. Όμως, γνώριζα ότι θα τον αγαπούσα όπως και αν έμοιαζε».

Έπειτα από τη γέννηση του Ollie, η Amy  έγινε δέκτης πολλαπλών αρνητικών σχολίων σχετικά με τη διαταραχή του.

Εντελώς ξένοι άνθρωποι αποκαλούσαν το μωρό «άσχημο» ενώ άλλοι το τραβούσαν και περισσότερο.

«Κάποτε μία γυναίκα μου είπε ότι δεν έπρεπε να τον γεννήσω. Κόντεψα να ξεσπάσω σε κλάματα»

Ο μικρός Ollie  υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και διαγνώστηκε με εγκεφαλοκήλη, μία σπάνια διαταραχή κατά την οποία δημιουργείται ένα εξόγκωμα που μοιάζει με κύστη στον εγκέφαλο του μωρού, που δημιουργούσε οστικά ελλείμματα στο κρανίο του.

Ως εκ τούτου, το νήπιο, που τότε ήταν 21 μηνών, υποβλήθηκε σε επίπονα χειρουργεία, έτσι ώστε να μπορεί να αναπνεύσει και να αναπληρωθεί το έλλειμμα στο κρανίο του.

Όλες αυτές οι στιγμές ήταν πολύ αγχωτικές για τη μητέρα του, την Amy:

«Φοβόμουν τόσο πολύ που ο Ollie  έπρεπε να υποβληθεί σε τόσο σοβαρό χειρουργείο. Ήταν τόσο ευαίσθητος και δεν άντεχα στην ιδέα να τον χάσω. Όμως, οι γιατροί εξήγησαν ότι κινδύνευε να πάθει λοίμωξη ή ακόμη και μηνιγγίτιδα εάν έπεφτε και χτυπούσε τη μύτη του. Έτσι, συμφώνησα».

Έπειτα από την εγχείρηση, έμεινε ένα σημάδι στο κεφάλι του Ollie, που έμοιαζε με ζιγκ ζαγκ.

Η Amy  αναφέρει: «Πρέπει να πονούσε πολύ. Όμως, διατηρούσε την αισιοδοξία του και γελούσε».

Η Amy θέλει να ενημερώσει τον κόσμο για τη διαταραχή του Ollie αναφέροντας: «Δεν θέλω άλλα παιδιά να γίνουν δέκτες κακεντρεχών σχολίων, όπως ο Ollie. Και πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος να το αποφύγουμε αυτό είναι μέσω της ενημέρωσης. Θα προτιμούσα ο κόσμος να με ρωτήσει γιατί μοιάζει έτσι ο  Ollie  παρά να απλώς να μου λέει ότι είναι άσχημος και να κοιτάει αδιάκριτα».

Και ο Ollie, που η Amy τον έχει ονομάσει «Αληθινό της Πινόκιο», έχει βελτιωθεί πολύ μετά την εγχείρηση.

Παρόλο που πιθανόν χρειάζεται να υποβληθεί και σε επιπλέον θεραπείες στο μέλλον, οι γιατροί αναμένουν να δουν την ανάπτυξη του κρανίου του πριν δοκιμάσουν και άλλες επεμβατικές μεθόδους.

Η Amy  γνωρίζει πως ο Ollie πιθανώς να μοιάζει διαφορετικός από τους άλλους και ανησυχεί μήπως πέσει θύμα εκφοβισμού στο σχολείο. Όμως, παρόλες αυτές τις διαφορές, δεν θα άλλαζε το παιδί της για τίποτα:

«Ο Ollie  είναι ένα μοναδικό, έξυπνο και αστείο αγοράκι και με εκπλήσσει καθημερινά. Είναι ο μικρός μου μοναδικός Πινόκιο και ποτέ δεν θα σταματήσω να τον αγαπώ».

Τι γενναίο αυτό το μικρό αντράκι!

Ας ευχηθούμε στον Ollie και τη μαμά του, την Amy, καλή επιτυχία για το μέλλον! 

Επιμέλεια κειμένου  Σωτηριάδου Χριστίνα Πηγή κειμένου και εικόνων- shareably.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea

Μπαμπάς συγκεντρώνει χρήματα για καρκινοπαθή παιδιά στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika