Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Μήπως το παιδί σας είναι μία μικρή ιδιοφυΐα; Δείτε πως θα το ανακαλύψετε!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

99971

Μήπως το παιδί σας είναι μία μικρή ιδιοφυΐα; Δείτε πως θα το ανακαλύψετε!

Οι παραξενιές, οι γκρίνιες και οι σκανδαλιές του παιδιού σας, κάνουν την καθημερινότητά σας να σας φαίνεται βουνό και το σπίτι εμπόλεμη ζώνη! Το ξέρατε όμως ότι ίσως αυτά να είναι τα πρώτα δείγματα μίας χαρισματική προσωπικότητας;

Και όμως, όπως έχουν παρατηρήσει ειδικοί ψυχολόγοι, η συμπεριφορές των παιδιών μαρτυρούν την εξέλιξη της προσωπικότητάς τους. Δώστε λοιπόν προσοχή στα παρακάτω! Μπορεί να μεγαλώνετε ένα λαμπρό μυαλό και μία χαρισματική προσωπικότητα!

Λέει ήδη τα πρώτα του ψέματα!
Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά ξεκινάνε να λένε ψέματα από πολύ μικρή ηλικία και θεωρείται κάτι φυσιολογικό στην ανάπτυξή τους. Τα αθώα αυτά ψεματάκια για τα παιδιά είναι ουσιαστικά μία ανακατασκευή της αλήθειας. Όσο το παιδί σας μεγαλώνει δεν είναι απίθανο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το ψέμα σε διάφορες καταστάσεις και πλέον έχει την επίγνωση ότι λέει ψέματα αλλά και τις συνέπειες αυτού. Το να επιδιώκει αυτά τα ψέματα και αντίστοιχα να καταλαβαίνει όταν κάποιος άλλος λέει ψέματα, όσο κακό και αν σας ακούγεται, είναι σημάδι ευστροφίας και εξυπνάδας!

Δεν έχει υπομονή!
Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν αίσθηση του χρόνου και είναι ανυπόμονα. Θέλουν κάτι και το θέλουν εδώ και τώρα! Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι η ανυπομονησία δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό, καθώς αρκετές φορές συνεπάγεται τη δημιουργικότητα! Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η ανυπομονησία χαρακτηρίζει όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες!

Αντίθετα έχει μεγάλη επιμονή!
Όση υπομονή δεν έχουν, άλλη τόση επιμονή τα χαρακτηρίζει! Το παιδί σας μπορεί να σας φαίνεται πεισματάρικο και ξεροκέφαλο γιατί έχει κολλήσει σε κάτι που θέλει, αλλά μάθετε ότι αυτό είναι ένα θετικό χαρακτηριστικό! Η επιμονή υποδηλώνει στοχευμένη σκέψη και αυτοπεποίθηση. Προσοχή όμως! Δεν πρέπει να εφησυχαστείτε, μάθετε στο παιδί ότι είναι καλό να έχει και εναλλακτικές σκέψεις και πάντα να ακούει και τις γνώμες άλλων.

Έχει ψυχαναγκαστική συμπεριφορά!
Πολλοί άνθρωποι από την παιδική τους ήδη ηλικία, έχουν κάποια ιδιαίτερα κολλήματα όσον αφορά κάποιες καθημερινές τους συνήθειες. Το παιδί σας μπορεί να θέλει να τρώει μόνο με ένα συγκεκριμένο πιρούνι ή κουτάλι, να πίνει νερό από ένα μόνο συγκεκριμένο ποτήρι, να έχει μανία με την τάξη ή να αρνείται πεισματικά να φάει ένα φαγητό. Αυτές είναι κάποιες ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές, όπως τις αποκαλούν οι ψυχολόγοι, που μπορεί να εμφανιστούν σε ένα παιδί ήδη από την ηλικία των τεσσάρων και προμηνύουν ένα λαμπρό μυαλό!

Θέλει να ανακαλύψει τον κόσμο!
Η περιέργεια είναι χαρακτηριστικό κάθε παιδιού, ιδιαίτερα στην ηλικία που μαθαίνει να επικοινωνεί και ανακαλύπτει τον κόσμο γύρο του. Μερικά παιδιά, ψάχνουν τσάντες, ανοίγουν όλα τα συρτάρια του σπιτιού και ρωτάνε εκατό φορές την ημέρα «Μαμά, μπαμπά τί είναι αυτό; και αυτό; και αυτό;…» και η περιέργειά τους ξεφεύγει λίγο του συνηθισμένου. Η περιέργεια και πως αυτή ικανοποιείται παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και στη ικανότητα μάθησης ενός παιδιού. Το μόνο λοιπόν το οποίο έχετε να κάνετε είναι απλά να απαντάτε στις ερωτήσεις του και σιγά σιγά το μυαλό του, θα σας εκπλήξει!

Δεν κάνει σχεδόν ποτέ ότι του λέτε!
Σε κανένα παιδί δεν αρέσουν οι κανόνες και τα μη και όσο είναι ακόμα μικρά, σίγουρα έχετε επικαλεστεί αρκετές φορές τον μπαμπούλα ή τον κακό λύκο για να κάνει το μικρό σας ό,τι θέλετε! Όσο μεγαλώνει, η αντίδραση αυτή μπορεί να συνεχιστεί και να παρατηρήσετε ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχο και αντιδραστικό σε σχέση με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Δεν υπάρχει λόγος άγχους, κατά πάσα πιθανότητα έχει κάποιες ιδιαίτερες αναζητήσεις και μέσα του κρύβει μεγάλη ευαισθησία. Κάντε υπομονή και προσπαθήστε να το διδάξετε πώς να ελέγχει τα δικά του συναισθήματα και να σέβεται των άλλων.

Αν τα παραπάνω κάτι σας θυμίζουν, τότε στο σπίτι σας έχετε μια μικρή ιδιοφυΐα! Το κάθε παιδί όμως, όπως και ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και είναι μοναδικό!

Πηγή: www.mothersblog.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika