Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ ΥΓΕΙΑ

Μήπως το παιδί μου έχει αντιστρεπτολυσίνη και χολερυθρίνη;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Μήπως το παιδί μου έχει αντιστρεπτολυσίνη και χολερυθρίνη;

Μήπως το παιδί μου έχει αντιστρεπτολυσίνη και χολερυθρίνη;

Υπάρχουν παθήσεις που κάποιος τις ανέφερε τυχαία αλλά αναρωτιόμαστε αν αφορούν το παιδί μας . Εννοιες που γενικά αναζητάμε την εξήγησή τους ή βάζουμε το χειρότερο στο μυαλό μας, καθώς δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι.

Μία τέτοια λέξη είναι η αντιστρεπτολυσίνη που εκφράζει την ποσότητα των αντισωμάτων που έχει παρασκευάσει ο οργανισμός εναντίον του στρεπτόκοκκου. Είναι δηλαδή σύμμαχος του παιδιού και όχι εχθρός του. Υψηλός τίτλος σημαίνει πολλά αντισώματα και υποδηλώνει σχετικώς πρόσφατη στρεπτοκοκκική λοίμωξη. Χρειάζεται σχεδόν ένας μήνας για να μειωθεί ο τίτλος αντιστρεπτολυσίνης στο μισό με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα μεσολαβήσει νέα στρεπτοκοκκική λοίμωξη.

Οσο για τη χολερυθρίνη, είναι μια φυσιολογική χρωστική ουσία του οργανισμού. Παράγεται από την αιμοσφαιρίνη που απελευθερώνεται από τη συνεχή φυσιολογική φθορά ( καταστροφή) των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αποβάλλεται από το έντερο και χρωματίζει τα κόπρανα. Όταν πάσχει το ήπαρ ή όταν προκαλείται μαζική καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων ( αιμόλυση), αυξάνεται το ποσό της χολερυθρίνης στο αίμα, αποτίθεται στο δέρμα και του δίνει κίτρινο χρώμα (ίκτερος, «χρυσή»).

www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika