Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Η μικρή Μελίνα χάθηκε από αμέλεια αλλά δεν μπορούν να συμφωνήσουν «ποιου»!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

melina-666x399

Όπως ανέφεραν από την ΠΟΕΔΗΝ, η ευθύνη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας μετά από χειρουργείο ρουτίνας για αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια), βαραίνει τώρα την νοσηλεύτρια που υποτίθεται ότι πρέπει αν την πρόσεχε μέχρι να ανανήψει… Και ότι αυτό αποτελεί άλλη μια προσπάθεια συγκάλυψης της αναισθησιολόγου που είναι πρώτη εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Την άποψη αυτή μετέδωσαν προ ημερών αρκετά ΜΜΕ και χθες το βράδυ ήρθε η απάντηση από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Κρήτης). Στην απάντηση αυτή αναφέρουν ότι διεξήχθη νομότυπα η ΕΔΕ στο νοσοκομείο και εντοπίστηκαν αρχικά ευθύνες στην γιατρό και μία νοσηλεύτρια με αποτέλεσμα να καλούνται μάρτυρες να καταθέσουν και για τις δύο αλλά και για έναν ακόμα γιατρό χωρίς καμία διάθεση συγκάλυψης… Να δούμε πόσοι μήνες θα χρειαστούν για να καταλήξουμε κάπου!

Διαβάστε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της αρμόδιας 7ης ΥΠΕ:

Αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας χθες σχετικά με την τραγική υπόθεση του θανάτου της 4χρονης προ έτους η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ ,προς αποκατάσταση της αλήθειας που σκόπιμα διαστρεβλώνεται από συγκεκριμένους συνδικαλιστές με πρόθυμους συμμάχους ορισμένους δημοσιογράφους σε ΜΜΕ τοπικά και μη, διευκρινίζει για μια ακόμη φορά τα εξής :

Α. Ουδεμία προσπάθεια συγκάλυψης έγινε . Από την αρχή πρόθεση του υπουργείου και της ΥΠΕ ήταν να διερευνηθούν τα αίτια  και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν με σκοπό ,εκτός από την απόδοση δικαιοσύνης ,την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Δυστυχώς μία από τους γιατρούς που συμμετείχαν στην επέμβαση του παιδιού είχε την «ατυχία» να είναι συγγενής του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη. Αυτό αρκούσε για τον πρωτοφανή κανιβαλισμό τον οποίο υπέστη από μερίδα ΜΜΕ που αρέσκονται  στη διαστρέβλωση της αλήθειας, στη λασπολογία και στη συκοφάντηση. Στο χορό αυτό μπήκε από χθες η γνωστή για  τον «συνδικαλισμό» των προσωπικών επιθέσεων ΠΟΕΔΗΝ, σε ρόλο δικαστή, πραγματογνώμονα και υπέρτατου κριτή. Δεν θα την ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο που μόνο καλές υπηρεσίες στους εργαζόμενους δεν προσφέρει, εκμεταλλευόμενη ένα τραγικό συμβάν, χωρίς να σέβεται την οδύνη της οικογένειας  .

Β. Όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες (ΕΔΕ, προκαταρκτική εξέταση ) ολοκληρώθηκαν με σύννομο τρόπο.  Η ΕΔΕ απέδιδε ευθύνες σε δυο γιατρούς- μια εκ των οποίων η κα Πολάκη- και μια νοσηλεύτρια και ως εκ τούτου για τους μεν γιατρούς επιλήφθηκε άμεσα ,μετά τη συγκρότησή του, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΥΠΕ ενώ για τη νοσηλεύτρια το αντίστοιχο συμβούλιο για το λοιπό προσωπικό, στο οποίο προϊσταται πρωτοδίκης   . Σε αυτό το πλαίσιο και κατά τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες κλήθηκαν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, κατά την κρίση των συμβουλίων, και η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κλήτευση προφανώς δεν συνεπάγεται καταδίκη, όπως κάποιοι συνδικαλιστές και δημοσιογράφοι έσπευσαν  να προδικάσουν, κραυγάζοντας για «εξιλαστήρια θύματα», «κουκούλωμα», « μεθοδεύσεις» και άλλα τέτοια συνομωσιολογικά , χωρίς βεβαίως καμία απόδειξη.

Το «ψεύτικο» και «έωλο» κατηγορητήριο εναντίον της νοσηλεύτριας που επικαλείται στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ είναι  μόνο το ένα μέρος του πορίσματος. Ευθύνες αποδίδονται και στους άλλους δυο εμπλεκόμενους ιατρούς   . Προφανώς βολεύει αυτό να αποσιωπηθεί. Αν κάτι είναι μεθοδευμένο,  και έωλο είναι η προσπάθεια της ΠΟΕΔΗΝ να δημιουργήσει ενόχους και εντυπώσεις με βάση την αντιπαλότητά της με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Μια ΠΟΕΔΗΝ που έλαμπε δια της απουσίας όλα τα χρόνια που μεθοδικά αποσαθρωνόταν το ΕΣΥ ενώ τώρα βγαίνει καθημερινά με συνεχείς ανακοινώσεις ,μηδενίζοντας τις προσπάθειες για τη στήριξη του συστήματος υγείας και προσπαθώντας να σπείρει το φόβο και την ανασφάλεια μέσω της συνεχούς απαξίωσης των δημόσιων δομών υγείας, ευνοώντας αντικειμενικά τον ιδιωτικό τομέα.  Είναι τουλάχιστον θλιβερή , η σπουδή κάποιων ΜΜΕ  στην άκριτη υιοθέτηση των όσων η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει .

www.iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika