Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Μια στατίνη νέας γενιάς ο εχθρός χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια στατίνη νέας γενιάς ο εχθρός χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων

Μια στατίνη νέας γενιάς ο εχθρός χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων!!!

 

Μια νέας γενιάς στατίνη έρχεται να ταράξει τα νερά στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της δυσλιπιδαιμίας και των καρδειαγγειακών. Πρόκειται για την Πιταβαστατίνη η οποία είναι ισχυρή συνθετική στατίνη που βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων με ταυτόχρονη αύξηση της καλής χοληστερόλης.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Ελισάφ Μωϋσή, όλες οι μελέτες έδειξαν ότι 1 mg Πιταβαστίνης μείωσε κατά 34% την κακή χοληστερίνη ενώ η δόση του ανώτατου ορίου χορήγησης που είναι τα 4 mg κατάφεραν να την μειώσουν κατά 47%. Ενώ, όσον αφορά τα τριγλυκερίδια η μείωση με τη χορήγηση 1 mg ανέρχεται στο 23% και με χορήγηση 4 mg η μείωση έφτασε το 42%.

Η Πιταβαστατίνη δεν παρουσιάζει προβλήματα στη συγχορήγηση της με άλλα φάρμακα ή τροφές και είναι απολύτως ασφαλής. Επίσης, ένα σημαντικό νέο είναι ότι δεν επηρεάζει καθόλου το μεταβολισμό της γλυκόζης με αποτέλεσμα να μην έχει επιπτώσεις σε διαβητικούς ασθενείς, ή άτομα με νεοεμφανιζόμενο διαβήτη καθώς επίσης και σε μη διαβητικά άτομα.

Το σύνηθες προφίλ των στατίνων είναι να επηρεάζουν τη γλυκόζη σακχάρου έτσι, ένα προδιαβητικό άτομο με τη χρήση στατινών θα καταλήξει διαβητικό. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2013 στο Lancet η πιθανότητα αυτή αγγίζει το 9%.

Συγκριτικές μελέτες με άλλες στατίνες έδειξαν την υπεροχή της έναντι αυτών, σε θεραπεία 1 έτους, καθώς δεν ανεβάζει καθόλου το σάκχαρο. Μελέτη που έγινε πέρυσι  στην Ιαπωνία έδειξε μάλιστα μείωση κατά 18% σε άτομα με προδιαβήτη, μείωσε δηλαδή την επίπτωση διαβήτη στα συγκεκριμένα άτομα.

Η Πιταβαστατίνη κυκλοφορεί πλέον και στη χώρα μας και μάλιστα αποζημιώνεται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@