Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μια πηγή ασβεστίου χωρίς θερμίδες που δεν σας περνά από το μυαλό!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Για να καλύψουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας σε ασβέστιο συνήθως στρεφόμαστε στο τυρί, στο γάλα ή στο γιαούρτι.

Μια νέα γερμανική επιστημονική μελέτη δείχνει όμως ότι μπορούμε να πάρουμε αρκετό ασβέστιο και από μια άλλη, ομολογουμένως αναπάντεχη, πηγή.

Μια πηγή ασβεστίου χωρίς θερμίδες που δεν σας περνά από το μυαλό!

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of the American College of Nutrition, το μεταλλικό νερό αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου και μάλιστα χωρίς θερμίδες!

«Το χαρακτηριστικό του μεταλλικού νερού που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι αποτελεί εναλλακτική χωρίς θερμίδες σε σχέση με το γάλα και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα» αναφέρει στο Reuters Health η Τερέζα Γκρέουπνερ από το Πανεπιστήμιο του Αννόβερου. «Ο αυξανόμενος αριθμός υπέρβαρων και παχύσαρκων ανθρώπων παγκοσμίως συνεπάγεται ότι είναι αναγκαίο να μειωθεί η πρόσληψη θερμίδων και να προωθηθούν εναλλακτικές πηγές που θα καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού σε ασβέστιο πέραν του γάλακτος και των λοιπών γαλακτοκομικών που είναι πλούσια σε θερμίδες» συμπληρώνει.

Η Γκρέουπνερ και οι συνεργάτες της μελέτησαν σε ποιο βαθμό απορροφά ο οργανισμός το ασβέστιο από πέντε διαφορετικά προϊόντα, καθένα από τα οποία περιείχε 300 mg του μετάλλου: τρία μεταλλικά νερά πλούσια σε ασβέστιο, γάλα και συμπλήρωμα ασβεστίου. Στη μελέτη συμμετείχαν 21 άντρες και γυναίκες.

Δεν παρατηρήθηκαν διαφορές ως προς τον βαθμό απορρόφησης από τα πέντε προϊόντα, ενώ τα υπόλοιπα μέταλλα του μεταλλικού νερού (μαγνήσιο, νάτριο κ.λπ.) δεν φάνηκε να επηρέασαν την απορρόφηση του ασβεστίου, σύμφωνα με τη μελέτη.

Τα περισσότερα μεταλλικά νερά αναγράφουν στην ετικέτα τους την περιεκτικότητά τους στα διάφορα μέταλλα.

Για το ασβέστιο συγκεκριμένα, αυτή μπορεί να κυμαίνεται από 5 έως 300 mg ανά λίτρο. Η Γκρέουπνερ αναφέρει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα ασβεστίου που παρέχει το μεταλλικό νερό ανά λίτρο, τόσο το καλύτερο.

Παρόμοια ιταλική μελέτη που είχε πραγματοποιηθεί το 2004 είχε υποδείξει ότι το ασβέστιο από το μεταλλικό νερό απορροφάται από τον οργανισμό εξίσου καλά με το ασβέστιο που προέρχεται από το γάλα.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea