Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια απλή άσκηση ρυθμικής άφησε παράλυτο 5χρονο κ0ριτσάκι!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

backbend

Τελικά μια μόνο στιγμή μπορεί πραγματικά ν’ αλλάξει τη ζωή μας. Κάτι που κατάλαβε με τον πιο τραγικό τρόπο η πεντάχρονη Eden Hoelscher, η οποία, μετά από μια απλή άσκηση ρυθμικής γυμναστικής δεν μπορεί να περπατήσει και να κάνει όλα όσα μέχρι τώρα την ευχαριστούσαν. Το συμβάν έγινε στο σπίτι του κοριτσιού.

Η Eden άρχισε να προπονείται στο σαλόνι και να κάνει τη γνωστή άσκηση της «γέφυρας». Ξαφνικά, όμως, έπεσε κάτω και, κλαίγοντας, άρχισε να φωνάζει τη μαμά της. Αυτό το απλό χτύπημα άρχιζε να φαντάζει πιο απειλητικό. Λίγο αργότερα κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να ελέγξει και να κουνήσει τα πόδια της.

Όπως αποδείχθηκε αφού πήγαν στο νοσοκομείο, ολόκληρη η σπονδυλική της στήλη είχε επηρεαστεί από το χτύπημα και γι’ αυτό, η Eden δεν μπορούσε να περπατήσει. «Ήταν μια απλή άσκηση. Τη μια στιγμή μπορούσε να ντυθεί μόνη της και να φτιάξει τα μαλλιά της και την επόμενη δεν μπορούσε καν να κάτσει στο κρεβάτι χωρίς βοήθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα του κοριτσιού.

Η έκταση του προβλήματος είναι τόσο μεγάλη που το κορίτσι δεν έχει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης και το έντερό της δεν λειτουργεί σωστά. Πλέον μετακινείται μόνο με αναπηρικό καροτσάκι, ενώ κάθε βράδυ πρέπει να ξυπνάει δύο φορές για να αλλάζει στάση και να μην ασκεί πίεση στην τραυματισμένη περιοχή.

Ωστόσο, η Eden παραμένει ακόμα το ίδιο χαρούμενο και χαμογελαστό κοριτσάκι που «κερδίζει» όποιον την γνωρίζει. Σύμφωνα με το γιατρό της, ακόμα και στις φυσικοθεραπείες υπομένει τον πόνο και βάζει τα δυνατά της για να τα καταφέρει και να βελτιωθεί. Αν δεν είναι εκείνη ένα φωτεινό παράδειγμα αισιοδοξίας, δεν μπορούμε να σκεφτούμε κανέναν άλλον!

Πηγή : mama365 , fumara.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκείνη 22 ετών, πάμπλουτος 63άρης ο σύζυγός της: «Δεν τον παντρεύτηκα για τα λεφτά του», λέει περήφανη η ίδια – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μήνας ευαισθητοποίησης απώλειας άκρων ο Απρίλιος, σε αύξηση οι ακρωτηριασμοί.

Βογιατζής Ηλίας

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika