Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μετά τα χιόνια έρχονται οι καταιγίδες: «Κούλουμα» με βροχές θα κάνουμε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

koyloyma -kairos

Μετά τα χιόνια έρχονται οι καταιγίδες: «Κούλουμα» με βροχές θα κάνουμε

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά, τον καιρό που θα κάνει το τριήμερο της «Καθαράς Δευτέρας»

Μετά τα χιόνια έρχονται οι καταιγίδες γι΄αυτό προετοιμαστείτε, επειδή τα φετινά «Κούλουμα» θα είναι βροχερά!

Σήμερα ο καιρός θα κάνει ένα μικρό «διάλειμμα», καθώς η Παρασκευή αναμένεται να είναι μια καλή μέρα, η οποία θα διευκολύνει όσους φύγουν εκτός Αττικής για το τριήμερο της «Καθαράς Δευτέρας».

Αναλυτικά, σήμερα περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Βόρεια Κρήτη και τη Θράκη και παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 0 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -3 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 5 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 3 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, στο Κεντρικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσει το Βορειοδυτικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Σαρωνικό ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη, περιμένουμε ηλιοφάνεια και παγετό τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ «ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ»:

Το Σάββατο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο, κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή, αρχικά από τα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, όπως και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, αναμένονται χιόνια. Οι άνεμοι, θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την «Καθαρά» Δευτέρα, θα έχουμε νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με βροχές, και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά ορεινά, περιμένουμε χιόνια. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ, στα δυτικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεθς, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

*Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού, έως και την Τετάρτη.

πηγή: www.star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika