Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Μέλι: Πότε μπορεί να το καταναλώσει ένα παιδί;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Μέλι: Πότε μπορεί να το καταναλώσει ένα παιδί;

Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που πρέπει να βρίσκεται στην καθημερινή διατροφή όλων των παιδιών.

Μπορεί το μέλι να αναφέρεται από αρχαιοτάτων χρόνων σαν θεραπευτικό μέσο, όχι μόνο για το βήχα αλλά και για άλλες παθήσεις, ωστόσο τα παιδιά θα πρέπει να αποφεύγεται να το καταναλώνουν από τη βρεφική ηλικία. Σε ποια ηλικία όμως ένα παιδί μπορεί να το καταναλώσει;

Οι γονείς που έχουν παιδιά κάτω των 3 ετών θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση του μελιού, διότι λόγω της πυκνής του σύστασης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, όπως αλλαντίαση ή ερεθισμό της βλεννογόνου του στομάχου.

Η Αλλαντίαση, είναι βαριά τοξική δηλητηρίαση που προκαλείται από το Κλωστηρίδιο της Αλλαντίασης, το οποίο παράγει την πιο ισχυρή στη φύση εξωτοξίνη και ποσότητά της μικρότερη από 1 mg είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο. Για όσους δεν γνωρίζουν το Κλωστηρίδιο της Αλλαντιασης υπάρχει και στο μέλι. Έτσι λοιπόν αξίζει να γνωρίζετε ότι ένα μωρό είναι σε θέση να εμποδίσει την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό του μικροβίου αυτού μόνο μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής του, όπου θα έχει καταφέρει να ωριμάσει το γαστρεντερολογικό του σύστημα.

Πόσο μέλι πρέπει να τρώει ένα παιδί 3 ετών και πάνω;

Η ημερήσια δόση για τα παιδιά 3-5 ετών είναι 0,5 γραμμάριο ανά κιλό του σωματικού βάρους και για παιδιά 5-7 ετών 1 γραμμάριο ανά κιλό του σωματικού βάρους.

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou