Newsitamea.gr
AMEA news

Μεγάλη αγωνία για χιλιάδες Άτομα με Αναπηρία στη Θεσσαλία και όχι μόνο..

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea2-660

Μεγάλη αγωνία για χιλιάδες Άτομα με Αναπηρία στη Θεσσαλία και όχι μόνο..

Με μεγάλη αγωνία παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα τις εξελίξεις τα Άτομα με Αναπηρία όλων των κατηγοριών στη Θεσσαλία, όπου τα εγγεγραμμένα μέλη αγγίζουν ακόμη και τα 25.000. Ο φόβος για μείωση των επιδομάτων μέχρι και 30% αλλά και των συντάξεων αναπηρίας, για επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων, αλλά και για κατάργηση του αφορολόγητου έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στα Άτομα με Αναπηρία.

Στη Θεσσαλία τα οργανωμένα μέλη σε διάφορους συλλόγους αναπήρων αγγίζουν τα 25.000. Η αγωνία, ο προβληματισμός και η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι, είναι έκδηλα συναισθήματα σε όλους. Γιατί ξέρουν ότι κρίνεται η επιβίωσή τους.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας κ. Ράλλης Τσολάκης τόνισε ότι «αντιδρούμε σε όλες τις αρνητικές εξελίξεις που αναμένονται στο λεγόμενο οικονομικό πακέτο και οι οποίες θα επηρεάσουν τη ζωή μας. Στο πλαίσιο της λήψης των μέτρων 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, συζητιούνται η μείωση των επιδομάτων που λαμβάνουμε μέχρι και 30%, η μείωση των συντάξεων αναπηρίας, η κατάργηση του αφορολόγητου, η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση των επιδομάτων. Τα μέλη μας αγωνιούν, καθώς οποιαδήποτε μείωση θα επιφέρει επιπλέον δυσκολίες στη ζωή τους».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «από το 1994 έχουμε ζητήσει να γίνει από το κράτος μια μελέτη του κόστους διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρία. Δεν έγινε και έτσι δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι τα χρήματα που λαμβάνουμε, δεν μας είναι αρκετά. Παράλληλα, το κράτος επιχειρεί να κάνει μειώσεις στα επιδόματα, όταν ήδη έγινε ένας εξορθολογισμός με την απογραφή των αναπήρων. Αντιδρώντας σε όλη αυτή την κατάσταση προχωρούμε σε κινητοποιήσεις».

Σε τι ποσοστό, όμως φοβούνται τα Άτομα με Αναπηρία ότι θα υπάρξει μείωση; Ο κ. Τσολάκης ανάφερε ότι «θέλουν να φέρουν τους μισθούς στο 2008, δηλαδή να υπάρξει μείωση γύρω στο 30%, τη μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στα Άτομα με Αναπηρία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Βασίλης Γιαννάκος ανέφερε ότι επίδομα διατροφής που λαμβάνουν οι νεφροπαθείς, ακόμη δεν έχει δοθεί.

Τόνισε δε ότι αυτή τη στιγμή το επίδομα διατροφής για το δίμηνο ανέρχεται στα 720 ευρώ. Υπάρχει, όμως ο κίνδυνος να μειωθεί και να φτάσει στα 520 ευρώ το δίμηνο. Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και για το προνοιακό επίδομα το οποίο χορηγείται στους άπορους και τους άνεργους και το οποίο φτάνει ακόμη και στα 650 ευρώ. Ο κ. Γιαννάκος επισήμανε πως μπορεί να μειωθεί και αυτό, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε δύσκολη θέση ένα 10% των νεφροπαθών του Νομού που δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα και εξαρτώνται αποκλειστικά από το προνοιακό επίδομα.

Επίσης ανέφερε πως η ταλαιπωρία των νεφροπαθών με την προμήθεια φαρμάκων συνεχίζεται λόγω της κινητοποίησης των φαρμακοποιών.

«Είχαμε στείλει και μερικά αιτήματα ακόμη και σε φαρμακεία του Πειραιά για να τα πάρουμε από εκεί, αλλά και στον Πειραιά οι φαρμακοποιοί κινητοποιούνται. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, ενώ οι νεφροπαθείς θα πρέπει να περιμένουν και δύο μήνες για να πάρουν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ» είπε ο πρόεδρος των νεφροπαθών.

 

www.enallaxnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea