Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Μαθήτρια με εγκεφαλική παράλυση παρακολουθεί την τελετή αποφοίτησης καθηλωμένη στο αναπηρικό αμαξίδιο. Στη συνέχεια…

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στο τέλος της εξεταστικής περιόδου, οι μαθητές ξεκουράζονται, όπως τους αξίζει και οι τελειόφοιτοι αναμένουν με ανυπομονησία την ημέρα της αποφοίτησης. Για τη Chloe Sutterfield, αυτή η μέρα θα ήταν πολύ πιο ξεχωριστή από ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ κανείς.

Η Chloe πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Όμως, ξάφνιασε τους συμμαθητές της όταν σηκώθηκε από το αναπηρικό της αμαξίδιο, όταν φώναξαν το όνομά της κατά τη διάρκεια της τελετής, για να ανέβει στο βάθρο και να πάρει το πτυχίο της!

Η νέα κοπέλα πάσχει από εγκεφαλική παράλυση από τότε που γεννήθηκε. Τα συμπτώματα αυτής της σοβαρής διαταραχής ποικίλλουν. Κάποια από αυτά είναι το τρέμουλο, οι μυϊκοί πόνοι, η έλλειψη συντονισμού και συχνά η ανικανότητα του ατόμου να περπατάει από μόνο του.

Η Chloe ήθελε να επιβεβαιωθεί ότι η 10η Ιουνίου θα ήταν μία ημέρα που δεν θα τη ξεχνούσε ποτέ. Αντί να καθίσει στο αναπηρικό της αμαξίδιο, η νεαρή κοπέλα σηκώθηκε από αυτό και κατευθύνθηκε μέχρι το βάθρο του Λυκείου του King William, στη Virginia.

Η αποφοίτηση μαγνητοσκοπήθηκε από τη φίλη της, Kami Newbill.  Μπορείτε να ακούσετε το πλήθος να τη ζητωκραυγάζει όταν σηκώνεται από το ειδικά σχεδιασμένο της αμαξίδιο για να ανέβει στο μικρό βάθρο.

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος μέχρι να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η Chloe προσπαθούσε να σηκωθεί από το αναπηρικό της αμαξίδιο. Και τότε ήταν που άρχισαν όλοι να τη χειροκροτούν.

«Η Chloe ήταν μαθήτρια στο Λύκειο του King William και γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση», έγραψε.

«Όλη της τη ζωή είναι καθηλωμένη στο αναπηρικό αμαξίδιο όμως αυτό δεν την εμποδίζει από το να είναι δραστήρια.

Εργάζεται εθελοντικά σε διάφορες κατασκηνώσεις, παίρνει μέρος σε κοινοτικές εκδηλώσεις και ο στόχος της κατά την ημέρα της αποφοίτησης ήταν να περπατήσει στη σκηνή και να πάρει το πτυχίο της.

Αυτοί που τη βοηθούν στο βίντεο είναι ο αδερφός της, ο Blake και ο φυσιοθεραπευτής.

Έλαβε τόση πολλή αγάπη και υποστήριξη από την κοινότητα και το Facebook».

Οι εκφράσεις του προσώπου της μαρτυρούν τα πάντα στο βίντεο και αποδεικνύουν πως η Chloe είναι μία χαρούμενη νέα κοπέλα, γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Όταν το βίντεο με τη Chloe διαδόθηκε γρήγορα στο Διαδίκτυο, η νέα απόφοιτος έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα στη σελίδα της, στο Facebook, ευχαριστώντας όλους όσους την υποστήριξαν.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μου, την οικογένειά μου και τους πρώην καθηγητές μου που γιόρτασαν μαζί μου το μεγαλύτερο κατόρθωμά μου μέχρι σήμερα.

Σημαίνει πάρα πολλά για μένα το ότι ήρθατε να μου συμπαρασταθείτε χτες. Επίσης, ευχαριστώ και όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν αλλά ήταν μαζί μου ψυχικά.

Όλο αυτό σημαίνει πραγματικά πολλά για μένα. Ελπίζω να περάσατε όλοι καλά. Και ξέρω ότι όντως περάσατε».

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή shareably.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika