Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μάθημα ζωής: 18χρονη αγωνίστρια με σκλήρυνση κατά πλάκας, καταρρέει αλλά..

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

youtube22

Μάθημα ζωής: 18χρονη αγωνίστρια με σκλήρυνση κατά πλάκας, καταρρέει αλλά..

 

Είναι μία από τις καλύτερες και γρηγορότερες δρομείς στις ΗΠΑ. Ο λόγος για την 18χρονη Κέιλα Μοντγκόμερι που μετά από κάθε αγώνα καταρρέει, κλαίει και ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια επειδή δεν μπορεί να νιώσει τα πόδια της.

Η 18χρονη αγωνίστρια της ζωής έχει σκλήρυνση κατά πλάκας. Η εκφυλιστική νόσος καταστρέφει τις απολήξεις των νεύρων και διαταράσσει την επικοινωνία του σώματος με τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην μπορεί να ελέγξει τους μύες του.

Η Κέιλα, όσο πιο πολύ τρέχει τόσο πιο πολύ μουδιάζουν τα πόδια της με αποτέλεσμα να μην τα νιώθει καθόλου. Πολλές φορές αναγκάζετε να μπει σε μία μπανιέρα με κρύο νερό και πάγο προκειμένου να επανέλθει.

skp32

[quote]Και ενώ κάποιος θα νόμιζε ότι η νεαρή δεν κάνει τίποτα έτσι ώστε να μην νιώθει πόνο, η Κέιλα αγωνίζεται σε εθνικά πρωταθλήματα. Ήταν 14 ετών όταν η κοπέλα ανακάλυψε πως έχει σκλήρυνση κατά πλάκας. Κατά την διάρκεια της γυμναστικής στο σχολείο της στην Βόρεια Καρολίνα, η Κέιλα κατέρρευσε και ένιωσε μουδιασμένα τα δάχτυλα των ποδιών της.[/quote]

Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η μικρή είχε σκλήρυνση κατά πλάκας. Για οχτώ μήνες η Κέιλα δεν ένιωθε καθόλου το σώμα της ενώ η μητέρα της ήταν πάρα πολύ στεναχωρημένη. Η 14χρονη τότε Κέιλα είχε κλειστεί στο δωμάτιο της, δεν έκανε τίποτα και δεν μιλούσε σε κανέναν.

«Δεν ήθελα να μπει κανένας στο δωμάτιο μου. Ήθελα μόνο να είμαι μόνη μου. Ήταν πραγματικά τρελό, πολύ τρελό. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι μου συνέβαινε. Δεν μπορούσα να σκεφτώ απολύτως τίποτα που έκανα λάθος. Γιατί να τιμωρηθώ; Γιατί να μου συμβεί αυτό;», δήλωσε η Κέιλα. Τα φάρμακα κατάφεραν να σταματήσουν την επιδείνωση της νόσου.

Η νεαρή αναγκάστηκε να παρατήσει την μεγάλη της αγάπη, το ποδόσφαιρο. Χωρίς να ξέρει για πόσο χρονικό διάστημα θα μπορέσει να είναι ακόμα όρθια, η Κέιλα αποφάσισε να τρέξει, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έτσι αποφάσισε να γίνει δρομέας και συμμετέχει σε πανελλήνια πρωταθλήματα ενώ έχει από τις καλύτερες επιδόσεις. Και μπορεί κάθε φορά να καταρρέει, αλλά δεν τα παρατάει και συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι το σώμα της να την προδώσει λέγοντας απλά πως είναι όλα «οκ».

ΠΗΓΗ:www.koolnews.gr

skp121

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

[youtube id=”kpA-FsKLA6A” width=”620″ height=”360″]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika