Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μαρτυρίες-σοκ: Η 12χρονη, ο γιος του Δούλη και οι αφανείς ήρωες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

57

Μαρτυρίες-σοκ: Η 12χρονη, ο γιος του Δούλη και οι αφανείς ήρωες

«Φωνάζαμε, θα ζήσουμε ή δε θα ζήσουμε» – «Το έβλεπα στα μάτια του συζύγου μου ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα» – «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει μόνο κάποιος που τα πέρασε»

Το ναυτικό ατύχημα του Norman Atlantic από την Κυριακή αποτελεί το πρώτο θέμα στην ειδησεογραφία καθώς όλοι παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα 478 ανθρώπους να δίνουν μάχη για να επιζήσουν σε αντίξοες καιρικές συνθήκες μέσα σε ένα φλεγόμενο πλοίο με τους καπνούς να δημιουργούν ένα απίστευτο σκηνικό τρόμου.

Δύο ημέρες μετά άνθρωποι που κατάφεραν να βγουν σωματικά σώοι από όλη αυτή την κόλαση αλλά με τον τρόμο ακόμα ζωγραφισμένο στα μάτια τους μιλούν στο protothema.gr για όσα έζησαν επάνω στο Norman Atlantic, για όσα ακολούθησαν κατά τη διάσωσή τους αλλά και για το αλαλούμ των ιταλικών αρχών που ακόμα και σήμερα δεν ξέρουν ούτε τον ακριβή αριθμό των διασωθέντων, ούτε των αγνοουμένων ούτε καν την ταυτότητα των νεκρών.

Η 12χρονη Μαρία, ο γιος του μοναδικού ταυτοποιημένου(;) νεκρού Γιώργου Δούλη και η κυρία Ελένη μιλούν  στο protothema.gr για όσα πέρασαν από τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής όταν και ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο που βρισκόταν βόρεια της Κέρκυρας.

Η Μαρία που σώθηκε πρώτη από το Norman Atlantic

Τυχερή μέσα στην ατυχία της η 12χρονη Μαρία Μπονάρου θα έχει να το λέει ότι ήταν η πρώτη που επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο για να φύγει από την κόλαση του Norman Atlantic. Η περιπέτειά της όμως δεν έχει τελειώσει καθώς η μητέρα της βρίσκεται στο πλοίο San Gioergio του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και ο πατέρας της στην Ελλάδα την ώρα που η ίδια βρίσκεται ακόμα στο Μπάρι.

«Ήμασταν στα αεροπορικά καθίσματα και κοιμόμασταν όταν αρχίσαμε να μυρίζουμε καπνό. Βγήκαμε έξω, φορέσαμε σωσίβια και προσπαθήσαμε να ανοίξουμε τις βάρκες» θυμάται τις πρώτες στιγμές η Μαρία. Οι ώρες που ακολούθησαν τραγικές: Το πλήρωμα δεν υπήρχε πουθένα, ήταν όλα ανοργάνωτα, από το πάρκινγκ ακούγονταν εκρήξεις και σιγά-σιγά το μέρος που βρισκόμασταν άρχισε να παίρνει φωτιά.

«Φωνάζαμε, θα ζήσουμε ή δεν θα ζήσουμε» θυμάται η 12χρονη μιλώντας στην κάμερα του protothema.gr

Ανδράς Δούλης: To πτώμα που μου δείξανε ανήκει σε άλλον νεκρό

Μια δική της τραγωδία περνά την ίδια ώρα η οικογένεια του Γιώργου Δούλη, ο οποίος ήταν ο πρώτος νεκρός τα στοιχεία του οποίου ανακοινώθηκαν από τις ιταλικές αρχές. Κι αυτό γιατί εκτός από τον πόνο για τον χαμό του δικού τους ανθρώπου οι συγγενείς του βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αλαλούμ των Ιταλών, οι οποίοι κατέληξαν να δώσουν στους γιους του να αναγνωρίσουν ένα πτώμα που δεν ήταν όμως του πατέρα τους!

«Ο πατέρας μου είναι 67 χρονών. Μάλλον θα έχασε τις δυνάμεις του και θα πρέπει να μη ζει» λέει ο Ανδρέας Δούλης που μίλησε με τη μητέρα του. «Ο πατέρας μου, η μητέρα μου και ένας άλλος κύριος παγιδεύτηκαν σε μια σωλήνα. Το πτώμα που έδειξαν πρέπει να ανήκει στον άλλο κύριο» συμπληρώνει καθώς ο αδερφός του βρέθηκε μπροστά σε ένα άγνωστο στον ίδιο πτώμα.

Το «ευχαριστώ» της κυρίας Ελένης στους αφανείς ήρωες

Ξεχωριστή διάσταση σε όσα συνέβησαν στα καταστρώματα του Norman Atlantic από τα ξημερώματα της Κυριακής έως το απόγευμα της Δευτέρας δίνει η Ελένη Αγγελοπούλου, η οποία παρά τον τρόμο, την κόπωση και τον φόβο που έζησε βρίσκει τη δύναμη να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους τους συνταξιδιώτες της που μπήκαν μπροστά για να αντικαταστήσουν το πλήρωμα στον συντονισμό της επιχείρησης απεγκλωβισμού των 478 επιβαινόντων στο Norman Atlantic.

Σύζυγος υψηλόβαθμου στελέχους του γαλλικού νηογνόμωνα η κυρία Αγγελοπούλου είχε την ατυχία – αλλά και την τύχη – να έχει δίπλα της έναν άνθρωπο που ήξερε από τέτοιες καταστάσεις και τις διαστάσεις που θα μπορούσαν να πάρουν. «Ένιωθα στα μάτια του συζύγου μου ότι τα πράγματα θα γίνονταν πολύ χειρότερα» θυμάται, μιλά για «πολύ άσχημα πράγματα που συνέβησαν» και κάνει ιδιαίτερη μνεία στους συνεπιβάτες της που ανέλαβαν το ρόλο του συντονιστή. «Υπήρξαν αρκετοί επιβάτες που ήταν πολύ ψύχραιμοι και προσπάθησαν να συντονίσουν την κατάσταση. Δεν είχαν καμία υποχρέωση να το κάνουν αλλά ενώ τους ποδοπάτησαν και τους έβρισαν, εκείνοι το έκαναν με την ψυχή τους» λέει. Η φράση που λέει στην κάμερα του protothema.gr αποτυπώνει όλη την αλήθεια για όσα συνέβησαν: Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει μόνο κάποιος που τα πέρασε».

ΠΗΓΗ:  www.protothema.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea