Newsitamea.gr
SPORT AMEA ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μανώλης Στυλιανακάκης: Φτιάχνουμε ομάδα μπάσκετ στο Ηράκλειο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

11150206_894687193907788_2048541889221141594_n

Μανώλης Στυλιανακάκης: Φτιάχνουμε ομάδα μπάσκετ στο Ηράκλειο

Ο Μανώλης Στυλιανακάκης είναι 29 ετών απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται ως προγραμματιστής και παίζει μπάσκετ όχι από χόμπι αλλά γιατί είναι λάτρης του αθλήματος.

Στην βρεφική του ηλικία όταν ήταν 6 μηνών είχε ένα τροχαίο ατύχημα που αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την παραπληγία του. Παίζει μπάσκετ με αμαξίδιο  από το 1999 αρχικά στους Αετούς Κρήτης και από το 2010 στη Δωδεκάνησο. Στην 16χρονη αθλητική του καριέρα έχει δυο πρωταθλήματα το 2012-2013 και 2013-2014 και τέσσερα κύπελλα, με την Δωδεκάνησο. Δύο συμμετοχές με την εθνική νέων σε  ευρωπαϊκά τουρνουά και με την ανδρών στην  Πορτογαλία το (2005), Ιρλανδία (2007), Λιθουανία (2011), Τσεχία (2014) και συμμετείχε στα all star games  της Ξάνθης  (2009), Ηράκλειο (2010) , Χανιά (2014).

Μιλά στο  newsitamea για το όνειρο ζωής που παίρνει σάρκα και οστά στην πόλη του Ηρακλείου.

Μανώλη τι σημαίνει για εσένα το μπάσκετ με αμαξίδιο;

Το μπάσκετ με αμαξίδιο κατά τη γνώμη μου είναι συναρπαστικό άθλημα. Γενικά ο αθλητισμός μπορεί να σου προσφέρει ασύγκριτες χαρές και συναισθήματα τα οποία δεν μπορούν να περιγραφούν εάν δεν τα βιώσεις. Επιπλέον, είναι ομαδικό άθλημα που σημαίνει οτι στις στιγμές χαλάρωσης υπάρχει ο χαβαλές και το κλίμα της παρέας. Εκτός αυτών όμως, βελτιώνει κατά πολύ την φυσική κατάσταση του αθλητή και ειδικά όταν μιλάμε για άτομα με αναπηρία , η φυσική κατάσταση κρίνεται αναγκαία καθώς συμβάλει καθοριστικά στην ποιότητα ζωής του ατόμου.

Υπάρχει ομάδα στο Ηράκλειο;

Όχι, δεν υπάρχει.

Γιατί δεν υπάρχουν ανάπηροι στην πόλη σου;

Μακάρι να μπορούσαμε να το πούμε αυτό αλλά δυστυχώς δεν ισχύει. Το αντίθετο μάλιστα, είμαστε πάνω από τους μέσους όρους και τις στατιστικές , το οποίο σημαίνει οτι για κάποιο λόγο αγνοούμε την ύπαρξη των ατόμων με αναπηρία. Η πικρή αλήθεια είναι οτι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αναπήρων οι οποίοι δεν κυκλοφορούν, είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Εμείς θέλουμε να περάσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα, μια εικόνα διαφορετική από αυτή που προβάλλεται στα μέσα και που έχει ο κόσμος στο μυαλό του.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μπάσκετ με αμαξίδιο έχουν το δικαίωμα να παίξουν όλων των ειδών οι κινητικές αναπηρίες, δεν είναι ανάγκη οι παίκτες να  είναι αποκλειστικά  χρήστες αμαξιδίου.

Πόσο εύκολο είναι η δημιουργία ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο; 

Δεν είναι ούτε εύκολο ούτε δύσκολο. Το μόνο που απαιτεί είναι συντονισμένη προσπάθεια και καλή θέληση. Και φυσικά παίκτες ο οποίοι δεν πρέπει να είναι κατ  ανάγκην αθλητές αλλά να έχουν διάθεση.

Υπάρχουν αθλητές για την δημιουργία της ομάδας;

Αυτή τη στιγμή είμαστε 5 αθλητές. Για τη δημιουργία όμως της ομάδας χρειάζονται και άλλοι. Και στο Ηράκλειο υπάρχουν τα άτομα αυτά απλά πρέπει να τα εντάξουμε στην προσπάθεια.

Οι ενδιαφερόμενοι πως θα μπορούσαν να μάθουν λεπτομέρειες;

Θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μου και να τους εξηγήσω το εγχείρημα της ομάδας με λεπτομέρειες  στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook  Emmanouil St ή στο τηλ 694.68.05.912

Τι μήνυμα θα έστελνες σε όσους διαβάζουν την συνέντευξη;

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μας λείπει η αισιοδοξία. Καλό είναι λοιπόν, να γίνουμε λίγο περισσότερο αισιόδοξοι και περισσότερο ομαδικοί «παίκτες». Μέσω της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης μπορούν να αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο.

KrQ5dDpxoPsdjPC5qXEiwQYK8lRRVPsZ6Bn3-PfgSzA Gub4YEcjAXURYmaAq_tmzhSTaq9zv_WE0IWvLihOiY4 DmQbxR9-NBwTTVoG9H7Ij_DF7p9k2p8LviuvZkYNsJU 7rXCkzwoNmXhU1r9V4R6-swb6CHo7ejdxqcNcMJG5Go 5p1J8ReK3Pl-tf0LugCy548j-ty0p6e98mmvzcoSyjY zHa-Ug4EW6M13sEMBdCMt54AaftQIJklNYPeAyfyAWw

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea