Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Μαμά και κόρη: τα χαρακτηριστικά μιας σχέσης ζωής

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

7

Όλες οι μαμάδες αγαπούν το ίδιο τα παιδιά τους. Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τις κόρες τους λόγω ίδιου φύλου. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτή τη σχέση μοναδική; Το mother.gr έχει τις απαντήσεις…

Η μαμά είναι ο πρώτος άνθρωπος που ταυτίζεται σε όλα τα επίπεδα η κόρη και γενικά λειτουργεί ως παράδειγμα προς μίμηση για εκείνη.

  • Είναι τέτοιο το μεταξύ τους δέσιμο, η ταύτιση λόγω φύλου, που έρχεται η ώρα να το παραδεχτούν στον εαυτό τους αλλά και να αναγνωρίσουν ότι έχουν και διαφορές και δυσκολεύονται πολύ.
  • Η κόρη αντιγράφει ασυνείδητα συμπεριφορές και αντιλήψεις από τη μαμά της, τις οποίες εφαρμόζει στις δικές τις σχέσεις με ανθρώπους και βέβαια στην ανατροφή του δικού της παιδιού.
  • Μια ακόμα επιρροή που ασκεί η μανούλα στην κόρη είναι σε ό,τι αφορά την εικόνα του εαυτού της. Αν έχει λειτουργήσει υποστηρικτικά, σίγουρα θα τη βοηθήσει να νιώσει όμορφα με την εξωτερική της εμφάνιση και τον εαυτό της γενικότερα.
  • Όπως γίνεται αναλογικά στη σχέση πατέρα-γιου, έτσι και η κόρη μέσω της σχέσης της με τη μαμά της αυτοπροσδιορίζεται ως θηλυκό, κατανοεί το ρόλο της με βάση το φύλο της.
  • Η κόρη κρίνει πολύ αυστηρά τη μαμά της αφού οτιδήποτε αποκλίνει από το προφίλ της τελειότητας, είναι μη αποδεκτό στη συνείδηση της μικρής. Όσο τα χρόνια περνούν, οι κόρες αναγνωρίζουν στις μαμάδες το δικαίωμα στο λάθος.

ΠΗΓΗ: mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika