Newsitamea.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μακάρι να γνώριζα πιο νωρίς

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η ζωή θα ήταν πολύ διαφορετική αν μπορούσαμε με ένα ταξίδι στον χρόνο να αποκαλύψουμε όλα τα μυστικά που γνωρίζουμε τώρα. Όχι, δεν μιλώ για έρωτες που εξανεμίστηκαν και ράγισαν την καρδιά ή για μυστικά άλλων ανθρώπων. Μιλώ για τις πολύτιμες συμβουλές που είναι μακριά από το προφανές, και θα μας βοηθήσουν να βάλουμε το χαμόγελο στην καθημερινότητά μας.

1. Ακριβώς επειδή όλοι οι άλλοι σκέφτονται ότι κάτι είναι αλήθεια δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι είναι αληθινό. Η πλειοψηφία δεν είναι πάντα σωστή. Οι αντισυμβατικές, δημιουργικές και τρελές ιδέες μερικές φορές λάμπουν, αλλά είναι τρομακτικές καθώς δεν έχουν την κατάλληλη στήριξη. Οι άνθρωποι ανησυχούν για την προσαρμογή και συμφωνώντας με όλους τους άλλους, δεν συνειδητοποιούν ότι η πλειοψηφία μπορεί να είναι λάθος.

2. Ο καθένας είναι ο πρωταγωνιστής της δικής του ιστορίας. Οι άνθρωποι εστιάζουν στο τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτούς. Η καλή είδηση είναι ότι οι υπόλοιποι δεν σκέφτονται για σας όσο συχνά ανησυχείτε. Είναι το ίδιο ανασφαλείς όπως εσείς.

3. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της πραγματικής φιλίας και της βολικής φιλίας. Η πρώτη είναι πολύ δύσκολο να σχηματιστεί. Όταν τελικά όμως τη δημιουργήσετε, επενδύστε σε αυτήν όντας ευλογημένοι από τα οφέλη που θα αποκομίζετε καθημερινά .

4. Μην κάνετε υποθέσεις για τους ανθρώπους, γιατί έχετε άδικο κατά 85%.Κάποιος που νομίζετε ότι είναι αδιάφορος μπορεί να αποδειχθεί μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Κάποιος με τον οποίο διαφωνείτε σε ένα θέμα μπορεί να έχει στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα κοινά με εσάς από ό, τι νομίζετε. Πολλές φορές στο παρελθόν έχω κρίνει κάποιον αυθόρμητα και συνειδητοποίησα ότι ήμουν 100% λάθος. Εσείς;

5. Μειώνοντας τις προσδοκίες σας είναι το κλειδί για την ευτυχία.Πράγματι, η αναμονή πραγματοποίησης των επιθυμιών σας επιφέρει απογοήτευση σε καθημερινή βάση. Σαφώς θα πρέπει να έχετε προσδοκίες, αλλά διατηρήστε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας σε σχέση με τον χρόνο και την εργασία σας στην πραγματοποίηση αυτών.

6. Οι άνθρωποι βλέπουν ό, τι θέλετε να δουν. Εάν είστε νευρικοί, μην το δείχνετε. Οι άνθρωποι μου λένε ότι είμαι ένας φυσικός δημόσιος ομιλητής. Δεν είμαι. Η δημόσια ομιλία επιφέρει ταχυκαρδία και νευρικότητα, αλλά εγώ δεν το δείχνω. Προσπαθώ να βελτιωθώ ως προς αυτό το κομμάτι χωρίς να αφήσω λεπτό να δείξω τους φόβους μου.

7. Είναι τόσο εύκολο να προσφέρεις χαρά σε κάποιον. Οι άνθρωποι αισθάνονται αόρατοι κάποιες φορές. Υπήρξε όμως κάποια στιγμή που ένιωσαν όμορφα όταν κάποιος τους είπε ένα γεια, τους κοίταξε ή τους χάρισε ένα χαμόγελο.

8. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από την ανασφάλεια. Είναι όλα στο κεφάλι σου και είναι δύσκολο να διώξεις αυτά τα συναισθήματα. Δεν υπάρχει πανάκεια για την ανασφάλεια, ενώ πολλοί ανησυχούν για όλα τα είδη των διαφορετικών πραγμάτων. Το ερώτημα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας είναι: «Μήπως είναι όλα στο μυαλό μου;»

9. Να θυμάστε ότι οι άνθρωποι αγαπούν να ακούν το όνομά τους. Είναι ο πιο γλυκός ήχος του κόσμου. Γι’ αυτό καλό είναι να θυμάστε τα ονόματα του καθενός.

10. Η ζωή μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Εξοικειωθείτε με αυτήν την ιδέα και αγκαλιάστε την αλλαγή. Ζητήστε την. Η ζωή είναι όμορφη!

www.flowmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou