Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Λιγότερες δερματίτιδες για τα παιδιά που τρώνε τα νύχια τους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα παιδιά που πιπιλάνε το δάκτυλό τους ή τρώνε τα νύχια τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αλλεργική δερματίτιδα, αναφέρει ομάδα επιστημόνων από τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά.

Αυτό πιθανώς οφείλεται στο ότι εκτίθενται διαρκώς σε μικρόβια, με αποτέλεσμα να ενισχύεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα, εκτιμούν οι ερευνητές.

Όπως γράφουν στην επιθεώρησης «Pediatrics», παρακολούθησαν ομάδα 1.000 παιδιών από τα 5 τους χρόνια έως ότου έγιναν 32 ετών, καταγράφοντας στις ηλικίες των 5, 7, και 11 ετών αν έτρωγαν τα νύχια τους ή πιπίλαγαν το δάκτυλό τους και στα 13 και στα 32 τους αν είχαν αλλεργίες.

Όπως διαπίστωσαν, όσα από αυτά είχαν την μία εκ των δύο συνηθειών στα 5 τους χρόνια ή σε κάπως μεγαλύτερη ηλικία, είχαν κατά 33% λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από ατοπική (αλλεργική) δερματίτιδα στα 13 τουςκαι κατά 39% λιγότερες πιθανότητες στα 32 τους.

Όσα είχαν και τις δύο συνήθειες, ήσαν ακόμα πιο προστατευμένα από τις ατοπικές δερματίτιδες που οφείλονται λ.χ. στα ακάρεα της οικιακής σκόνης, στο τρίχωμα των ζώων κ.λπ.

Αντιθέτως, η μελέτη δεν βρήκε συσχέτιση των δύο συνηθειών με τις αναπνευστικές αλλεργίες, δηλαδή με το άσθμα και την αλλεργική ρινίτιδα.

«Αν και δεν συνιστούμε σε κανέναν γονιό να ενθαρρύνει το παιδί του να πιπιλάει το δάκτυλό του ή να τρώει τα νύχια του, γεγονός παραμένει ότι οι συνήθειες αυτές ως φαίνεται ασκούν προστατευτική δράση έναντι ορισμένων αλλεργιών» δήλωσε ο ερευνητής δρ Μάλκολμ Σήαρς, καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο ΜακΜάστερ του Καναδά.

Πηγή : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Efi Nika