Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Λάρισα: Αφαίρεσαν όγκο 4 κιλών από πεντάχρονο κορίτσι – Άφωνοι οι γιατροί με την εικόνα της μαγνητικής τομογραφίας (Φωτό)!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

23

Λάρισα: Αφαίρεσαν όγκο 4 κιλών από πεντάχρονο κορίτσι – Άφωνοι οι γιατροί με την εικόνα της μαγνητικής τομογραφίας (Φωτό)!

Ένα κοριτσάκι ηλικίας 5 χρόνων, που μέχρι πρόσφατα όλοι θεωρούσαν απλά παχουλό, διακομίστηκε πρόσφατα στην παιδοχειρουργική κλινική… του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με μετεωρισμένη κοιλιά, δυσανάλογη για την ηλικία του, με έντονη δυσκολία στην αναπνοή και τάση για εμετό.

Η μαγνητική τομογραφία αποκάλυψε ένα γιγαντιαίο κυστικό όγκο -τεσσάρων κιλών όπως αποδείχθηκε- ο οποίος καταλάμβανε ολόκληρη την κοιλιά από το συκώτι μέχρι την ουροδόχο κύστη.

67

Πρόκειται για περιστατικό χωρίς ιατρικό προηγούμενο τουλάχιστον βιβλιογραφικά. Σημαντικό επίτευγμα των ιατρών που χειρούργησαν το κοριτσάκι, το οποίο την 1η Απριλίου επέστρεψε υγιές στο σπίτι του, ήταν το γεγονός ότι έσωσαν τη χοληδόχο κύστη με εμφύτευσή της σε ένα τμήμα της κοίτης που άφησε ο όγκος.

Ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου, που τυγχάνει να είναι Κύπριος, ο δρ Ανδρέας Μάρκου, περιγράφει στον «Π» το όλο περιστατικό και τα όσα προέκυψαν επάνω στο χειρουργικό τραπέζι.

Αναλυτικότερα για την περίπτωση του κοριτσιού ο κ. Μάρκου, ανέφερε τα ακόλουθα: «Πρόκειται για σπάνιο κυστικό όγκο. Το παιδί ηλικίας 5 χρόνων σήμερα εμφάνιζε μια μετεωρισμένη κοιλία, δυσανάλογη για την ηλικία του, που τελευταία παρουσίαζε αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ανύψωσης του διαφράγματος και πίεσης των πνευμόνων. Επίσης παρουσίαζε δυσκολία κατά τη μετακίνηση λόγω του βάρους της κύστης (περίπου 4 kg). Η μικρή εξήλθε χωρίς τη μετεωρισμένη κοιλία, ελαφρότερη κατά 4 kg και χαίρει άκρας υγείας.

Πηγή: politis-news.com, e-thessalia.gr , newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika