Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κρήτη: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 20χρονης μητέρας. Την εξαφάνισαν όταν έμαθαν την εγκυμοσύνη της

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μόνο το DNA μπορεί να δώσει την απάντηση για την ταυτότητα του γυναικείου σκελετού που βρέθηκε στις αρχές του Φλεβάρη στην παραλία Κοκκίνη Χάνι στο Ηράκλειο.

Το μακάβριο αυτό εύρημα έφερε και πάλι στο προσκήνιο την τραγική υπόθεση της εξαφάνισης της 20χρονης Νατάσας Σακαγιάννη, που αναζητούσε το «Τούνελ». Η νεαρή γυναίκα χάθηκε από το Ηράκλειο το 2001, ενώ ήταν έγκυος στο τρίτο της παιδί.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου ένας σκύλος ξέθαψε από την παραλία ένα σκελετό νεαρής γυναίκας. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική και ανθρωπολογική εξέταση ο σκελετός χρονολογήθηκε τουλάχιστον από εικοσαετίας.  Η ανθρωπολογική εξέταση κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα πως το  ύψος που θα αναλογούσε στον σκελετό της γυναίκας , είναι περίπου 1.65.

Το δείγμα DNA, έχει ήδη αποσταλεί  στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα. Για όσες περιπτώσεις εξαφανίσεων δεν υπάρχουν δείγματα θα κληθούν άμεσα συγγενείς.

Την εξαφάνισαν όταν έμαθαν την εγκυμοσύνη της

Έφυγε απο  το γιατρό για το σπίτι της γεμάτη χαρά. Από τότε κανείς δεν την ξαναείδε. Την εξαφάνισαν με το τεστ της εγκυμοσύνης στα χέρια.

Οι Αρχές «κουκούλωσαν» τη σκοτεινή υπόθεση της νεαρής μητέρας. Τη διέγραψαν σα να μην υπήρξε ποτέ.

Το «Τούνελ» όμως επιμένει. Ξεθάβει το θρίλερ της όμορφης μανούλας, πριν και αυτή η εξαφάνιση χαθεί οριστικά στα αρχεία των ανεξιχνίαστων υποθέσεων.

Η Νατάσα Σακαγιάννη 20 χρόνων, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 19 Ιουλίου 2001, από το Ηράκλειο Κρήτης. Ήταν παντρεμένη και είχε ήδη αποκτήσει δύο κοριτσάκια, που τότε ήταν 20 και 5 μηνών, αντίστοιχα.

Εκείνη την Πέμπτη γύρω στις εννέα το πρωί, μίλησε με τη μητέρα της στο τηλέφωνο. Της είπε πως θα επισκεπτόταν το γυναικολόγο της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, για να επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη της. Ήταν η τελευταία φορά που η κυρία Βασιλική μίλησε με την κόρη της.

Από εκείνη την ημέρα η οικογένεια της άρχισε να σκαρφαλώνει ένα Γολγοθά δίχως τέλος. Δύο ζωές χάθηκαν χωρίς καμία εξήγηση. Χωρίς ποτέ κάποιος να μάθει τι απέγιναν. Από τότε έχουν περάσει δεκατρία χρόνια.

Η μητέρα της αγνοούμενης αποκάλυψε στο «Τούνελ» νέα στοιχεία. Μαρτυρίες που απαιτούν να ανοίξει ο φάκελος της σκοτεινής αυτής υπόθεσης και να ερευνηθεί προς άλλη κατεύθυνση.

«Εξαφάνισαν δύο ψυχές»

Τα λόγια βγαίνουν από το στόμα της σα χείμαρρος. Πόνος, αγανάκτηση και ένα τεράστιο γιατί. Εδώ και δεκατρία χρόνια η Βασιλική Κουτρούμπελου –Ζέρβα κάθε μέρα ξυπνάει με την ελπίδα να μάθει κάτι για την κόρη της. Μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» έξω από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εκεί όπου είδαν τη νεαρή Νατάσα για τελευταία φορά πριν ανοίξει η γη και την καταπιεί.

Περιέγραψε τη μοιραία μέρα που χάθηκε. Η Νατάσα είχε μιλήσει μαζί της στο τηλέφωνο από νωρίς για να της πει πως θα πήγαινε στο γιατρό. Ήταν σχεδόν τριών μηνών έγκυος. Της υποσχέθηκε πως θα την ξανακαλούσε μόλις επέστρεφε στο σπίτι της στην Αλικαρνασσό. Οι ώρες περνούσαν χωρίς να πάρει κάποιο νέο της. Μόλις βράδιασε, ένα τηλεφώνημα από το περιβάλλον του συζύγου της κόρης της, άλλαξε τη ζωή της. Την πήραν για να τη ρωτήσουν αν η Νατάσα ήταν μαζί της.

Ξεκίνησαν οι έρευνες. Η εξαφάνιση της νεαρής εγκύου δημοσιοποιήθηκε στα τοπικά μέσα. Αφίσες με τη φωτογραφία της τοιχοκολλήθηκαν παντού, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο γρίφος με το μηχανάκι

Μάρτυρες είδαν τη Νατάσα να φεύγει εκείνο το πρωί από το νοσοκομείο με το μηχανάκι της. Η πλευρά του συζύγου της, ισχυρίστηκε πως η νεαρή μητέρα πήρε το λεωφορείο της γραμμής για να πάει στο γιατρό. Σύμφωνα με τη μητέρα της το μηχανάκι της βρέθηκε το ίδιο βράδυ που εξαφανίστηκε έξω από το σπίτι της στην Αλικαρνασσό.

Η 20χρονη τότε Νατάσα δεν τα πήγαινε καλά στο γάμο της, όπως έλεγε η ίδια στους συγγενείς της. Είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να φύγει με το πρώτο της παιδί, αλλά ξαναγύρισε. Ήταν πολύ ευαίσθητη και φοβόταν μήπως της συμβεί κάτι κακό. Προφητικά έλεγε στη μητέρα της : «Αν χαθώ, θα με ψάχνεις στη Νικολούλη και δεν θα με βρεις Μόνο οι φωτογραφίες μου θα σου μείνουν»

Η περίεργη εξαφάνιση της Νατάσας διέλυσε ψυχολογικά την οικογένεια της. Οι Αρχές μπορεί να ξέχασαν την υπόθεση στα συρτάρια, αλλά η μητέρα της δεν σταμάτησε στιγμή να ψάχνει. Ερευνούσε κάθε πληροφορία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει πάει στο νεκροτομείο για αναγνώριση 42 φορές!

Κουρασμένη, απογοητευμένη και χωρίς ελπίδα να δει το παιδί της ζωντανό, ζητάει μόνο δικαίωση Με δάκρυα στα μάτια απηύθυνε μια τελευταία δραματική έκκληση. Να βρεθεί ένας Εισαγγελέας που να ενδιαφερθεί ν’ ανοίξει το φάκελο της Νατάσας ξανά και να δώσει τέλος σ’ αυτό το μαρτύριο της οικογένειας. Όπως είπε : «Χάθηκαν δυο ψυχές».

Τι δείχνουν τα σημειώματα

Το «Τούνελ» συνεχίζει την έρευνα στο θρίλερ της όμορφης Αθηναίας που καθήλωσε τους τηλεθεατές.

Μετά από χρόνια κατάφερε να εντοπίσει παλιότερα χειρόγραφα σημειώματα της Ολυμπίας Κηρύκου και τα παρέδωσε για εξέταση στη Δικηγόρο και Ειδική Δικαστική Γραφολόγο Μαρία-Μάγδα Καμπούρη. Σύμφωνα με την κ. Καμπούρη που συνέκρινε τα σημειώματα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο γραφικός χαρακτήρας ανήκει στο ίδιο πρόσωπο. Το τελευταίο σημείωμα που βρέθηκε επάνω στο τραπέζι της κουζίνας πριν την εξαφάνιση το έγραψε η Ολυμπία. Αυτό που δεν μπορεί να εκτιμηθεί είναι το πότε γράφτηκε.

Ταυτόχρονα η εκπομπή ήρθε σε επαφή με ορθόδοξα μοναστήρια και εκτός Ελλάδος προκειμένου να εντοπίσει ίχνη της Ολυμπίας. Από την έρευνα σε Ρουμανία, Σερβία και Αλεξάνδρεια, δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι η Ολυμπία Κηρύκου βρέθηκε σε κάποια από αυτές τις μονές. Δείτε λεπτομέρειες για την υπόθεση εδώ.

Δεν ήταν η δίδυμη αδελφή που έψαχνε

Στο «Τούνελ» της περασμένης Παρασκευής τηλεθεατές υπέδειξαν μια γυναίκα με πολλά κοινά χαρακτηριστικά και καταπληκτική ομοιότητα με την Άννυ Χονδρογιάννη.

Οι ελπίδες της Άννυ να βρει το άλλο της μισό αναπτερώθηκαν. Η εκπομπή κατάφερε να εντοπίσει τη γυναίκα αυτή στη Σαουδική Αραβία όπου εργάζεται τον τελευταίο καιρό και επικοινώνησε μαζί της. Παρακολούθησε μέσω ίντερνετ την εκπομπή και δυστυχώς δεν είναι η δίδυμη αδελφή της. Ευχήθηκε στην Άννυ να μην σταματήσει την προσπάθεια της να την βρει, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί την εκπομπή για το έργο που επιτελεί.

Η Άννυ σε ζωντανή σύνδεση μέσω Σκάιπ με το «Τούνελ», δήλωσε πως είναι πεπεισμένη πως η αδελφή της ζει και δεν θα σταματήσει να την ψάχνει.

anikolouli www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou