Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Kρίσιμα σημάδια της κακής κυκλοφορίας του αίματος και των φραγμένων αρτηριών-Δείτε τι πρέπει να κάνετε!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

h1>Kρίσιμα σημάδια της κακής κυκλοφορίας του αίματος και των φραγμένων αρτηριών-Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Η κόπωση, όταν περπατάτε και οι κράμπες ή ο πόνος στα κάτω άκρα σας θα μπορούσε να σημαίνει ότι πάσχετε από την περιφερική αρτηριακή νόσο. Η American Heart Association (ΑΗΑ) λέει ότι η περιφερική αρτηριακή νόσος συχνά μένει χωρίς θεραπεία από τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, διότι αυτή πιστεύουν οτι πρόκειται για κάτι άλλο. Είναι σημαντικό να γνωριζετε τα σημεία και τα συμπτώματα , ώστε να μπορείτε να έχετε μια »καλή» συζήτηση με το γιατρό σας.

Η περιφερική αρτηριακή νόσος είναι η μείωση των περιφερικών αρτηριών στα πόδια, το στομάχι, τα χέρια και το κεφάλι. Συναντάται πιο συχνά στις αρτηρίες των ποδιών. Επίσης, προκαλείται από την αθηροσκλήρωση, η οποία στενεύει και μπλοκάρει τις αρτηρίες σε αυτές τις κρίσιμες περιοχές του σώματος. Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή τη νόσο  αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αιτίες

Σύμφωνα με WebMD, το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη, το υπερβολικό βάρος αποτελούν τις κύριες αιτίες της περιφερικής αρτηριακής νόσου. Ο διαβήτης μπορεί να κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα.

Η περιφερική αρτηριακή νόσος είναι η μείωση των περιφερικών αρτηριών στα πόδια, το στομάχι, τα χέρια και το κεφάλι.

Σημάδια και συμπτώματα

Σύμφωνα με WebMD, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Πόνος ποδιών που συνήθως έρχεται με την έναρξη της άσκησης,και σταματά όταν ξεκουράζεστε
  • Καύση
  • Μούδιασμα
  • Μη ολοκληρωτική επούλωση των πληγών
  • Περιοχές του σώματος είναι πιο κρύες από το υπόλοιπο σώμα
  • Απώλεια τριχών στα πόδια
  • Αμυδρός παλμός στα πόδια

Μερικοί άνθρωποι, όμως, δεν αντιμετωπίζουν κανένα πόνο ή δεν έχουν συμπτώματα . Αυτό μπορεί να συμβεί όταν το σώμα αναπτύσσει νέα αγγεία αίματος γύρω από τις μπροκαρισμένες περιοχές.

Διάγνωση

Ο γιατρός σας μπορεί να ελέγξει αν πάσχετε από τη περιφερική αρτηριακή νόσο. Ο γιατρός σας μπορεί να εξετάσει το σφυροβραχιόνιο σας δείκτη , ο οποίος συγκρίνει την αρτηριακή πίεση στα πόδια σας με την αρτηριακή πίεση στο μπράτσο σας. Οι γιατροί μπορούν επίσης να εκτελέσουν τεστ απεικόνισης, όπως μια μαγνητική τομογραφία, αξονική τομογραφία ή αγγειογραφία, ειδικά για κάποιον του οποίου η κατάσταση είναι σοβαρή. Αυτό βοηθά τους γιατρούς να εντοπίσουν, που βρίσκεται η απόφραξη.

Θεραπεία και πρόληψη

Η θεραπεία αυτής της νόσου συχνά επικεντρώνεται στη μείωση των συμπτωμάτων και  στην εύρεση τρόπων για να αποτραπεί η περαιτέρω εξέλιξη της νόσου. Ο γιατρός σας θα πρέπει πιθανότατα να επικεντρωθεί σε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας , όπως:

Αύξηση της σωματικής δραστηριότητας

Υγιεινή διατροφή

– Διακοπή του καπνίσματος

– Λήψη φαρμάκων για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης ή / και της μείωση της χοληστερόλης

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η θεραπεία της περιφερικής αρτηριακής νόσου και της πρόληψης της είναι πολύ παρόμοια. Για να αποφύγετε αυτή τη νόσο, θα πρέπει να ασκήστε, να τρώνε καλά , να μην καπνίζετε και να ελέγχετε τα επίπεδα της πίεσης του αίματις και των επιπέδων της χοληστερόλης.

Τέλος, υπάρχει ένας μικρός αριθμός ασθενών που χρειάζονται μια διαδικασία σαν αγγειοπλαστική για το άνοιγμα των αρτηριών που είναι φραγμένες ή την τοποθέτηση στεντ για να κρατήσει την αρτηρία ανοιχτή. Αυτές είναι ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες.

 

daddy-cool.gr,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea