Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το κρασί συνδυάζεται καλά με… ωμέγα 3

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Το κρασί συνδυάζεται καλά με… ωμέγα 3

 Το κρασί συνδυάζεται καλά με… ωμέγα 3

 

Σολομός, σαρδέλες, τόνος είναι μερικά μόνο από τα ψάρια που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Όταν, λοιπόν, αυτά πρωταγωνιστούν στο τραπέζι σας, δείτε το σαν ευκαιρία να τα συνοδεύσετε με λίγο κρασί και να λάβετε έξτρα οφέλη.

Σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο American Journal of Clinical Nutrition, όσοι καταναλώνουν λιπαρά ψάρια με κρασί παρουσιάζουν μεγαλύτερες ποσότητες των ευεργετικών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο αίμα τους, από αυτούς που τα καταναλώνουν σκέτα ή με τη συνοδεία άλλου τύπου αλκοόλ όπως ούζο, ρακή κ.ο.κ.

Απ’ ό,τι φαίνεται, οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο κρασί καθυστερούν την αποσύνθεση των ωφέλιμων αυτών λιπαρών, κρατώντας μας σε απόσταση από την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων μακροπρόθεσμα. Προσέξτε μόνο να μην το παρακάνετε!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης