Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κράμπες στο στομάχι: 5 εύκολοι τρόποι αντιμετώπισης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

bigstock-Young-teen-woman-with-stomach-13013030

Οι κράμπες στο στομάχι είναι ένα γενικός όρος που περιγράφει μια σειρά ενοχλήσεων στην περιοχή της κοιλιάς και του στομάχου.

Όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν σε κάποιες φάσης της ζωής τους συμπτώματα στο στομάχι που προκαλούν δυσφορία όπως φούσκωμα, πόνος, δυσκοιλιότητα, ερυγές (ρεψίματα) και διάρροια.

Οι περισσότερες κράμπες στο στομάχι εκδηλώνονται με μυϊκούς σπασμούς και μπορεί να συνοδεύονται από πόνο.

Αντιμετώπιση

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Οι ίνες των τροφίμων διεγείρουν την κίνηση των εντέρων στο παχύ έντερο και απομακρύνουν τον κίνδυνο κράμπας στο στομάχι. Καταναλώνετε καθημερινά δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά και φρούτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Κράμπες στο στομάχι: 5 εύκολοι τρόποι αντιμετώπισης

Βότανα

Πίνετε αφεψήματα με τζίνζερ και η μέντα, τα οποία επίσης βοηθούν στην κινητικότητα του εντέρου. Προσοχή όμως στην ποσότητα, καθώς μπορεί να ερεθίσετε το έντερο, οδηγώντας σε αυξημένη δυσφορία.

Καφές και τσάι με μέτρο

Η μέτρια κατανάλωση καφέ και τσαγιού είναι ευεργετική για το έντερο, η κατάχρηση όμως μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα.

Κράμπες στο στομάχι: 5 εύκολοι τρόποι αντιμετώπισης

Προβιοτικά

Τροφές που περιέχουν προβιοτικά, τα φιλικά για το έντερο βακτήρια, βοηθούν τη διαδικασία της πέψης των τροφών. Καταναλώνετε συχνά γιαούρτι, κεφίρ και κάποια τυριά που είναι πλούσια σε προβιοτικά.

Λιναρόσπορος

Η κατανάλωση σπόρων αποτελεί μια πρώτης τάξης θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα. Αφήστε δύο κουταλιές της σούπας σπόρους να μουσκέψουν όλη νύχτα σε ενάμιση λίτρο νερό. Το πρωί σουρώστε το νερό και καταναλώστε το σταδιακά στη διάρκεια της μέρας.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika