Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Κλάψε: Βοηθάει στην καταπολέμηση του Στρες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9634944678227197865

…και στην απώλεια του βάρους. Για αυτό την επόμενη φορά που σου έρθει να ξεσπάσεις, κάντο χωρίς να έχεις δεύτερες σκέψεις.

Ο Dr Pete Sulack μιλώντας στο Pop Sugar δηλώνει σχετικά με το κλάμα: “Πέραν του ότι είναι μία καλή συναισθηματική και ψυχολογική απελευθέρωση και ένας τρόπος για να ασχοληθούμε με την έντονη συγκίνηση, το κλάμα είναι επίσης καλό για τη μείωση των επιπέδων του στρες στο σώμα”.

Η ανωτέρω πρόταση επιβεβαιώνεται από παλαιότερη μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ιατρικό Κέντρο St. Paul-Ramsey στη Μινεσότητα, σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας τα δάκρυα περιέχουν πραγματικά ορμόνες του στρες.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα των New York Times ο επικεφαλής της έρευνας Dr William H. Frey εξηγεί πως τα δάκρυα τα οποία δεν προκαλούνται από κάποιον ερεθισμό, όπως αυτόν την ώρα που καθαρίζουμε κρεμμύδια, αλλά πρόκειται για τα ψυχογενή δακρύρροια, βοηθούν το σώμα να ανακουφιστεί από την πίεση, απαλλάσσοντας το σώμα από δυνητικό επιβλαβές στρες.

Κλάψε: βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων σημειώνει: “Το κλάμα είναι μία εξωκρινή διαδικασία. Δηλαδή μία διαδικασία στην οποία μία ουσία βγαίνει από το σώμα. Άλλες διαδικασίες εξωκρινείς, όπως η εκπνοή, η ούρηση, η αφόδευση και η εφίδρωση απελευθερώνουν τοξικές ουσίες από το σώμα. Υπάρχει κάθε λόγος να σκεφτούμε ότι το κλάμα κάνει τα ίδια, απελευθερώνοντας χημικές ουσίες που παράγει το σώμα σε απάντηση στο στρες”.

Ο Dr Pete λέει πως όταν το σώμα βρίσκεται κάτω από πολλή πίεση παράγει ορμόνες που μας κάνουν ανήσυχους και μας πανικοβάλλουν. Η κορτιζόλη, γνωστή ως η ορμόνη του στρες, χρειάζεται να μειωθεί εκείνη την ώρα, καθώς εκτός του ότι μας “δηλητηριάζει” παρακωλύει την προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά.

Ο Dr Pete προσθέτει πως όσο μειωμένη είναι η κορτιζόλη τόσο πιο ευχάριστα συναισθήματα έχουμε, κάτι που μας βοηθάει να χάσουμε πιο εύκολα κιλά, ενώ μας προτρέπει να βγάζουμε τα συναισθήματά μας προς τα έξω.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea