Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ

Κυτταρίτιδα: Ο αιώνιος εχθρός των γυναικών…

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Κυτταρίτιδα: Ο αιώνιος εχθρός των γυναικών…

Κυτταρίτιδα: Ο αιώνιος εχθρός των γυναικών…

Η γυναικεία αυτοπεποίθηση σταματά εκεί που ξεκινά η κυτταρίτιδα… και όμως η δύναμή της είναι σαρρωτική. Ο φλοιός  «πορτοκαλιού» προς μεγάλη απογοήτευση του μεγαλύτερου μέρους των γυναικών, αποτελεί τον μόνιμο εχθρό τη ς εμφάνισής τους , ο οποίος όμως συνήθως τους δημιουργεί πονοκέφαλο προς τα μέσα της άνοιξης.. . δηλαδή λίγο πριν ξεκινήσουν οι επισκέψεις στις παραλίες και τα καλοκαιρινά ρούχα που αποκαλύπτουν τις ατέλειες του γυναικείου σώματος.
Τι είναι όμως η κυτταρίτιδα; Είναι όντως μια «μάχη» άνιση, ή οι γυναίκες δεν κάνουν τις σωστές κινήσεις για να «επικρατήσουν» στο τερέν;
Η κυτταρίτιδα είναι συσσώρευση νερού και λίπους στον υποδόριο ιστό και οφείλεται στην κακή αιμάτωση και τη διόγκωση των λιποκυψελών στις περιοχές που εμφανίζεται (κυρίως στους γλουτούς και στους μοιρούς) με αποτέλεσμα ο συνδετικός ιστός να χάνει την ελαστικότητά του. Τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής δεν τρέφονται σωστά και το λίπος αποθηκεύεται στα λιποκύτταρα εκείνα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να τραφούν. Η μη φυσιολογική αυτή συσσώρευση λίπους, οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνονται  σε μέγεθος, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν το δέρμα και να δημιουργείται η όψη «φλοιού πορτοκαλιού» ή αλλιώς, όπως λέγεται επιστημονικά, «εμφάνιση στρώματος».
Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα;
Κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης , κάπνισμα, αλκοόλ, καφεϊνη και έκθεση στον ήλιο είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή της! Τα πολλά λίπη, το αλάτι και οι υδατάνθρακες βοηθούν  στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας, καθώς επίσης οι μεγάλες ποσότητες καφεϊνης που καταναλώνουμε με τον καφέ ή τα διάφορα αναψυκτικά που κυκλοφορούν στην αγορά. Η έκθεση στον ήλιο είναι καταστροφική καθώς επηρρεάζει την ανάπτυξη του κολλαγόνου στο δέρμα με αποτέλεσμα αυτό να χάνει την ελαστικότητά του και να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να «βγει» προς τα έξω η κυτταρίτιδα! Η αδρανοποίηση του οργανισμού μας και η καθιστική ζωή σε συνδιασμό με τις κακές συνήθειες αλκοόλ και κάπνισμα βοηθούν προς αυτήν την κατέυθυνση!
Πως αντιμετωπίζεται η κυτταρίτιδα;
Η κυτταρίτιδα όπως αναφέραμε και πιο πάνω είναι ουσιαστικά μια δυσλειτουργία την οποία προκαλέσαμε εμείς στο σώμα μας και δεν προϋπήρχε. Οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος είναι αρκετοί, άλλοι περισσότερο αποτελεσματικοί και άλλοι όχι, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το κάθε σώμα. Υπάρχουν τρία στάδια: Το πρώτο είναι όταν ο φλοιός πορτοκαλιού εμφανίζεται μόνον όταν πιέζουμε αυτές τις περιοχές. Το δεύτερο όταν είναι ορατός στο μάτι και το τρίτο όταν αγγίζουμε την περιοχή με την κυτταρίτιδα και πιάνουμε σκληρά κομμάτια εσωτερικά του δέρματος.
Για να καταπολεμηθεί σωστά και σε βάθος χρόνου, πρέπει να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Όμως ακόμη και αυτό να γίνει, τα αποτελέσματα εάν είμαστε στο δέυτερο και τρίτο στάδιο θα αργήσουν πάρα πολύ να φανούνε με συνέπεια, να θεωρούμε βλέποντας το δέρμα μας ότι δεν γίνεται δουλειά. Από την άλλη, εάν βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο, καλό θα είναι να λειτουργήσουμε ως Προμηθείς και όχι ως Επιμυθείς!
Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και σε αυτόν τον «δρόμο» είναι ο βασικός συμπαραστάτης της σύγχρονης γυναίκας. Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορούν στα φαρμακεία προϊόντα τα οποία καταπολεμούν την κυτταρίτιδα, με τρόπο εξαιρετικά αποτελεσματικό,  χωρίς να μας θυμίζουν το πρόβλήμα και χωρίς να μας αναγκάζουν να ασχολούμαστε μαζί του στην καθημερινότητά μας. Ένα καλσόν αντικυταρριτιδικό, το οποίο βοηθά στη μικροκυκλοφορία του αίματος και το οποίο μπορεί η γυναίκα να φορά όλη την ημέρα από τη δουλειά ως την βραδυνή της έξοδο, και την “δουλειά” του κάνει και ανεβάζει τη διάθεση καθώς δεν είναι μια κρέμα που πρέπει να θυμηθεί να φορέσει για τι αλλιώς…. θα πάει “στράφι” η θεραπεία της!
Το συγκεκριμένο προϊόν βοηθά άμεσα την διάσπαση του λίπους καθώς βελτιώνει την μικροκυκλοφορία του αίματος και επαναφέρει ουσιαστικά την λειτουργία του στην περιοχή που δεν γίνεται σωστή αιμάτωση. Μελέτες που έγιναν για τη χρήση καλσόν κατά της κυτταρίτιδας και πιο συγκεκριμένα η μελέτη του Dr. N. Toman Επικεφαλής του τμήματος  Πλαστικής Χειρουργικής της κλινικής  Vivantes Clinics του Βερολίνου, σε δείγμα 115 γυναικών που βρισκόντουσαν στο 3ο στάδιο της κυτταρίτιδας & οι οποίες φορούσαν το καλσόν 8 ώρες την ημέρα για 3 μήνες, έδειξαν πως το 92% των γυναικών είδε άμεση βελτίωση του προβλήματος.
Δοκιμάστε λοιπόν τις νέες προτάσεις καταπολέμισης της κυτταρίτιδας που μας προσφέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας και απολαύστε τις χαρές της ζωής γεμάτες ζωντάνια, καλή διάθεση & ευεξία!!
Δρ Μιχάλης Παπαχαραλάμπους,  Επικεφαλής της Επιστημονικής ομάδας  της Nanobionic,
Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan, Ιδρυτής & Επιστημονικός Διευθυντής της Ορθοβιοτικής, Πρόεδρος
της Επιστημονικής Εταιρίας Προληπτικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης και μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Πρόληψης &
Αντιγήρανσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 φράσεις σπουδαίων γυναικών για τη Γυναίκα…

Efi Nika

«Να γιατί οι μαμάδες είμαστε συνέχεια κουρασμένες και αγχωμένες»

Penni Syggrou

Όταν η μαμά μεγαλώνει μόνη της το παιδί

newsitamea