Newsitamea.gr
AMEA news

Κύπρος : Ανεξάρτητη διαβίωση για τα άτομα με αναπηρίες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea-cypru

Κύπρος : Ανεξάρτητη διαβίωση για τα άτομα με αναπηρίες

Ανεξάρτητη διαβίωση πρέπει να απολαμβάνουν τα άτομα με αναπηρίες, λέει η ΟΠΑΚ

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου εκφράζει την ελπίδα  ότι σύντομα και στην Κύπρο τα άτομα με αναπηρίες θα απολαμβάνουν πραγματικά ανεξάρτητη διαβίωση, όπως δικαιούνται και όπως οφείλει η κοινωνία να διασφαλίσει.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης, η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου αναφέρει πως “η ανεξάρτητη διαβίωση αποτελεί σημαντικό μέρος των πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας σε μια χώρα με στόχο την εξυπηρέτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες”.

“Η ανεξάρτητη διαβίωση”, προσθέτει, “υλοποιείται με το συνδυασμό διαφόρων δράσεων σε προσωπικό αλλά και περιβαλλοντικό/κοινωνικό επίπεδο με στόχο την προσφορά στα άτομα με αναπηρίες, και ειδικά στα άτομα με βαριές αναπηρίες τον πλήρη έλεγχο της δικής τους ζωής. Στόχος πρέπει να είναι να απολαμβάνουν ισότιμη συμμετοχή στη ζωή, ενσωματωμένοι στην κοινωνία και πρόσβαση στις ευκαιρίες στη ζωή, σε κάθε πτυχή της ζωής”.

Καταλήγοντας η Οργάνωση αναφέρει ότι “η ανεξάρτητη διαβίωση αφορά την πρόσβαση στο περιβάλλον, στις μεταφορές, στην πληροφόρηση και την προσφορά στα άτομα με αναπηρίες των απαραίτητων υπηρεσιών στήριξης και προσωπικής βοήθειας, για να αντιμετωπίζουν τις αδυναμίες και εμπόδια που δημιουργεί η αναπηρία στη ζωή τους, επιτρέποντας τους να ζουν αυτόνομα, ανεξάρτητα και όπως και όπου οι ίδιοι αποφασίζουν”, για να προσθέσει ότι παράλληλα προσφέρει στην κοινωνία τη δυνατότητα να αξιοποιεί τις ικανότητες και δυνατότητες όλων των μελών της.

 

www.ant1iwo.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea