Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης γίνεται… ΓΕΜΙΣΤΑ ! Ενημερωθείτε, πριν ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

koinoniko_eisodima_allilengyis

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας και η προφητική δήλωση της Φωτίου

Παροχές σε… είδος αντί για χρήμα σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση σε 400.000 οικογένειες που δικαιούνται το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Οι δικαιούχοι όχι μόνο δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα, αλλά πλέον θα είναι υποχρεωμένοι να το χρησιμοποιούν μόνο για… αγορές τροφίμων, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου εργασίας, μέσω ειδικής κάρτας μόνο για σίτιση.

Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης ανέρχεται στα 200 ευρώ το μήνα και προσαυξάνεται ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας. Το υπουργείο σκοπεύει  να μειώσει το συνολικό κόστος για το πρόγραμμα. Από 900 εκατομμύρια ευρώ που είναι τα χρήματα για τα επιδόματα,  πρόκειται,σύμφωνα με πληροφορίες,να δαπανηθούν 400 με 450 εκατομμύρια.

Με το σύστημα που ισχύει τώρα, μια μονογονεϊκή οικογένεια δικαιούται κοινωνικό εισόδημα ύψους  300 ευρώ. Τα μισά, δηλαδή τα 150 ευρώ μπορεί να τα παίρνει από τον λογαριασμό της στην τράπεζα και τα υπόλοιπα 150 ευρώμπαίνουν σε μια προπληρωμένη κάρτα με την οποία μπορεί να αγοράζει… διάφορα προϊόντα. Όμως,  στις κατά τόπους κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, οι οποίες εφαρμόζουν πιλοτικά το πρόγραμμα, καθημερινά καταφθάνουν άνθρωποι που προσπαθούν απεγνωσμένα να ενταχτούν για να πάρουν έστω και 200 ευρώ!

Θυμάστε την επική δήλωση της υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου για τα γεμιστά;

«Άλλωστε τα γεμιστά είναι ελληνική επινόηση. Με το τίποτα όπως είναι τα γεμιστά χορταίνει ολόκληρη οικογένεια. Έτσι θα τα καταφέρουμε», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2015 η αρμόδια υπουργός και κάπως έτσι γίνεται έναν…  χρόνο μετά όχι μόνο γι’ αυτούς που περιμένουν σε μετρητά το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης και τελικά θα το πάρουν σε ντομάτες και πιπεριές, αλλά και για πολλούς άλλους!

www.star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika