Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Απίστευτος τραγέλαφος με το Επίδομα! Ποιοι δεν παίρνουν ούτε ευρώ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

– Ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους του ΚΕΑ
– Μία εβδομάδα μετά την έναρξη του προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης έχουν εγκριθεί, μέχρι σήμερα, 41.304 και απορρίφθηκαν 4.418
– Τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής υπήρξαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα, άλλα πλέον το σύστημα ανταποκρίνεται απολύτως ικανοποιητικά

Αν είσαι άνεργος, έχεις μηδενικό εισόδημα, φιλοξενείσαι από αδερφό, αδερφή, μητέρα ή γονείς και θελήσεις να πάρεις το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, έχασες. Δεν θα πάρεις ούτε ευρώ, στην περίπτωση που εκείνος ή εκείνοι που σε φιλοξενούν έχουν εισόδημα υψηλότερο από τα εισοδηματικά όρια που έχουν θεσπιστεί για το ΚΕΑ.

Διαβάστε κι αυτό το τραγελαφικό. Η μητέρα φιλοξενούσε άνεργο παιδί. Πριν από λίγο καιρό η μητέρα πέθανε. Αν το άνεργο παιδί θελήσει να πάρει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν θα τα καταφέρει. Για να εισπράξει τα 200 ευρώ θα πρέπει να νοικιάσει σπίτι και με το ενοικιαστήριο ανά χείρας, μαζί με τη ληξιαρχική πράξη θανάτου να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες θα κρίνουν την υπόθεσή του και θα αποφασίσουν τη χορήγηση του ΚΕΑ.
Αν αντί να νοικιάσει σπίτι φιλοξενηθεί από συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο χάνει το δικαίωμα να πάρει ΚΕΑ αν εκείνοι που τον φιλοξενούν έχουν εισόδημα μεγαλύτερο από το όριο που τίθεται ως κριτήριο για τη χορήγηση του επιδόματος.
Δηλαδή για να πάρει τα 200 ευρώ, θα πρέπει να νοικιάσει σπίτι και να πληρώνει μέρος ή ολόκληρο το ποσό στον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Για να μπορέσετε να πάρετε το ΚΕΑ θα πρέπει να ικανοποιείτε τα εξής εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

– Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

– Η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.

– Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ. δεν μπορεί να υπερβαίνουν το εξής ποσό, έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης: Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 1.200 ευρώ. Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ. Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ. Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, το όριο που τίθεται είναι τα 2.400 ευρώ. Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, το όριο αυξάνεται στα 2.700 ευρώ. Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, το όριο φτάνει στα 3.000 ευρώ.

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη του προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης έχουν εγκριθεί, μέχρι σήμερα στις 16.00, 41.304 και απορρίφθηκαν 4.418.

Από τις εγκεκριμένες αιτήσεις 61,5% υποβλήθηκαν από τους δικαιούχους ηλεκτρονικά από το σπίτι, 23,2% υποβλήθηκαν σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και 15,3% στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων. Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων με βάση τις εγκεκριμένες αιτήσεις ανέρχεται σε 84.704.

Tις πρώτες ημέρες της εφαρμογής υπήρξαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα, άλλα πλέον το σύστημα ανταποκρίνεται απολύτως ικανοποιητικά, κι έτσι οι πολίτες μπορούν απρόσκοπτα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ μέχρι χθες, σε μία εβδομάδα, είχαν εγκριθεί 25.000 αιτήσεις, σήμερα, σε μία μόνο ημέρα, εγκρίθηκαν 16.000.

Θανάσης Λυρτσογιάννης/ www.newsit.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea