Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Καιρός: Χιονιάς! Τσουχτερό κρύο.. Δείτε αναλυτικά που θα Χιονίσει

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Χιόνια, θερμοκρασία σε πτώση και άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ. Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα Παρασκευή (16.12.2016). Το… έστρωσε ήδη στη Χαλκιδική, θα χιονίσει και στην Πάρνηθα.

Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα ανατολικά και νότια σε ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο θα χιονίσει:

– Τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική) (από τα 200 μέτρα)
– Από το απόγευμα σε: Θεσσαλία (από τα 200 μέτρα), κεντρική και ανατολική Στερεά και Εύβοια (από τα 300-400 μέτρα), βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο (από τα 400-500 μέτρα)

Το Σάββατο (17-12-2016) εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές θα χιονίσει και στα ημιορεινά της Κρήτης αλλά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά και το βράδυ θα σταματήσουν.

Παγετός αναμένεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός μέχρι και το πρωί της Δευτέρας (19-12-2016).

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή – Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: λίγες νεφώσεις το πρωί αυξημένες με χιονόνερο η χιόνι στην κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -03 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: λίγες νεφώσεις. Άνεμοι: ανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι στη Θεσσαλία (από τα 200 μετρά). Τοπικές βροχές η χιονόνερο στα υπόλοιπα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (από τα 500 μέτρα). Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: νεφώσεις. Τοπικές βροχές στην Κρήτη και βαθμιαία χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: λίγες νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική – Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές, χιονόνερο στα ανατολικά και βόρεια του νομού και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Το βράδυ θα χιονίσει και στα υπόλοιπα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη – Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από -02 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Σάββατο 17-12-2016: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και χιονιά σε ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας (από τα 300-400 μέτρα) και της Κρήτης (από τα 600 μέτρα) αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο (από τα 200 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ισχυρός στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika