Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Και ο πολύς και ο λίγος ύπνος κλονίζουν την υγεία! Πόσο πρέπει να κοιμόμαστε;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Sleeping

Και ο πολύς και ο λίγος ύπνος κλονίζουν την υγεία! Πόσο πρέπει να κοιμόμαστε;

Είχαν δίκιο οι αρχαίοι ημών πρόγονοι όταν έλεγαν ότι στα πάντα χρειάζεται μέτρο. Ακόμα και στον ύπνο. Ούτε λίγο ούτε πολύ ύπνο χρειάζονται οι μεσήλικοι για να έχουν κοφτερό μυαλό, υποστηρίζουν ερευνητές του τμήματος Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας του University College στο Λονδίνο.

Κατόπιν εκτεταμένης μελέτης (δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Sleep»), διαπίστωσαν ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από 6 ή περισσότερο από 8 ώρες, παρουσιάζουν εκφυλισμό των νοητικών λειτουργιών τους και εμφανίζονται νοητικά γερασμένοι κατά 4-7 χρόνια.

Και ο πολύς και ο λίγος ύπνος κλονίζουν την υγεία

Πώς ακριβώς εξηγούν ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος ύπνου; Λένε ότι την ώρα που κοιμόμαστε συμβαίνουν πολλές βιολογικές διεργασίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Στην περίπτωση της χρόνιας έλλειψης ύπνου παρουσιάζεται αύξηση ορμονών και χημικών ουσιών στο σώμα, οι οποίες μεγαλώνουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό, σακχαρώδη διαβήτη και παχυσαρκία, ενώ και στην υπερβολική… παράδοση στην αγκαλιά του Μορφέα κλονίζεται η ισορροπία του οργανισμού, με αποτέλεσμα και πάλι άλλα προβλήματα υγείας.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή:bimag.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika