Newsitamea.gr
AMEA news

ΚΔΑΠ και Βοήθεια στο Σπίτι για Άτομα με αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στην ίδρυση και λειτουργία δύο νέων δομών προχωρά ο ΟΚΠΑΠΑ. Πρόκειται για το ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία και τη δομή Βοήθεια στο Σπίτι για άτομα με αναπηρία.

Είναι δύο νέες πολύ σημαντικές δομές που απευθύνονται σε ευάλωτες ομάδες και θα ανακουφίσουν πολλές οικογένειες του Δήμου Ιωαννιτών.

Σκοπός του ΚΔΑΠ είναι η δημιουργική απασχόληση νέων με αναπηρίες, η κοινωνική ένταξή τους, η στήριξη των οικογενειών τους και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ιδίων και των οικογενειών τους.

Όσον αφορά το σκοπό της δομής Βοήθεια στο Σπίτι για άτομα με αναπηρία είναι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), να υποβοηθήσει την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση, να υποστηρίξει το οικογενειακό περιβάλλον των επωφελούμενων.

Το ΚΔΑΠ θα στεγαστεί σε χώρο κατάλληλο και πλήρως εξοπλισμένο σύμφωνα με τις απαραίτητες προδιαγραφές που απαιτούνται και θα στελεχωθεί όπως και η δομή Βοήθεια στο Σπίτι για άτομα με αναπηρία από εξειδικευμένο προσωπικό.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou

Απαράδεκτος, πάρκαρε σε ράμπα ΑμεΑ για να να πιει καφεδάκι και του άφησαν στο καπό το δώρο που αξίζει σε τέτοιους ανθρώπους

Efi Nika

Μην κοιτάς την αναπηρία.. κοίτα τον άνθρωπο

newsitamea