Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κάρτα Αλληλεγγύης Τι θα γίνει με τα αναδρομικά και το επίδομα ενοικίου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

b07c5036f438e72cc5ca7b1c14915b10_L1

Κάρτα Αλληλεγγύης Τι θα γίνει με τα αναδρομικά και το επίδομα ενοικίου

Χωρίς τα αναδρομικά ποσά από τον Απρίλη που έχει ξεκινήσει το μέτρο απο το πρόγραμμα της Ανθρωπιστικής Κρίσης θα ενεργοποιηθεί η κάρτα αλληλεγγύης στους δικαιούχους την Παρασκευή αφού το Υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό ότι το κονδύλι φτάνει μόνο για χρήματα ενός μήνα στους δικαιούχους.

Σημειώνεται πως η κάρτα αλληλεγγύης σύμφωνα με την νομοθεσία έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλη και στόχος όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας είναι τα αναδρομικά να δοθούν στους δικαιούχους μέχρι τον Οκτώβρη. Το κονδύλι πάντως για την πρώτη δόση που θα πληρωθεί αυτή την Παρασκευή χωρίς μέρος των αναδρομικών, συνολικό ποσό 16,2 εκατομμυρίων ευρώ

Διευκρινίζεται πως αν οι δικαιούχοι δεν ξοδέψουν όλη τη δόση μέσα στον μήνα – οι δόσεις αναμένεται να είναι εννέα μηνιαίες – θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπο της κάρτας τους τον επόμενο μήνα, μαζί με τα νέα πιστωμένα χρήματα.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα για την επιδότηση ενοικίου, μέχρι στιγμής μόνο 6.500 περίπου από τους 30.575 δικαιούχους (συνολικά 87.541 άτομα) έχουν φροντίσει να τακτοποιήσουν τα διαδικαστικά τους και αναμένεται να συγκεντρωθεί ένας πρώτος ικανοποιητικός αρθμός δικαιούχων που έχοουν ολοκληρώσει την διαδικασία ώστε να ξεκινήσουν οι πιστώσεις. Σε αυτή την κατηγορία δεν θα υπάρχουν αναδρομικά, αλλά όσοι έχουν μπει στο πρόγραμμα θα δικαιούνται εννέα μηνιαία επιδόματα ενοικίου (αφορολόγητα για τον ιδιοκτήτη). Τα ποσά είναι από 70 μέχρι 220 ευρώ όπως και για την σίτιση.

Για το δωρεάν ρεύμα οι διαδικασίες προχωρούν ήδη για τους περίπου 84.000 από τους 89.200 δικαιούχους (συνολικά 212.216 άτομα) και εκτός απροόπτου η ωφέλεια (δωρεάν ρεύμα μέχρι 1200 κιλοβατώρες το 4μηνο και μετά κοινωνικό τιμολόγιο) θα είναι εμφανής στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό τους. Οι υπόλοιποι περίπου 5.000 που έχουν κομμένες παροχές ή έχουν εντοπιστεί λάθη στα ρολόγια τους ή χρωστάνε και πρέπει να ρυθμιστεί η οφειλή τους κλπ. θα πρέπει να περάσουν από τα καταστήματα της ΔΕΗ.

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ στην Κρήτη: Νόμιζαν ότι πέθανε από καρκίνο σπίτι του, τον κήδεψαν και 2 μέρες μετά αποκαλύφθηκε η φρικτή αλήθεια

Efi Nika

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε

Efi Nika

15 μηνών μωρό κατάπιε το μονόπετρο της μαμάς του και κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του!

Efi Nika