Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Καρπούζι: πώς να επιλέξουμε το καλύτερο; 6 κινήσεις ματ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9634991205607916570

Το καρπούζι τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται το επίκεντρο των φρούτων, καθώς αρέσει σε πολλούς, είναι νόστιμο και δροσιστικό. Πώς να επιλέξουμε το καλύτερο;

Υπάρχουν 6 κινήσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν στην εύρεση του καλύτερου και πιο ώριμου καρπουζιού και ως εκ τούτου του πιο νόστιμου. Το readers digest μας αποκαλύπτει τις 6 κινήσεις ματ που μπορούμε να δοκιμάσουμε, πριν το αγοράσουμε. Ποιες είναι αυτές;

Επιλέγουμε το πιο συμμετρικό

Καρπούζι: πώς να επιλέξουμε το καλύτερο; 6 κινήσεις ματ

Επιλέγουμε ένα σταθερό συμμετρικό καρπούζι που δεν έχει πολλούς μώλωπες και εξογκώματα. Οι έντονες ανωμαλίες στο σχήμα, θα μπορούσαν να σημάνουν το γεγονός ότι το καρπούζι δεν έχει λάβει αρκετό νερό ή ήλιο καθιστώντας το φρούτο στεγνό.

Το βαρύτερο είναι το καλύτερο

Καρπούζι: πώς να επιλέξουμε το καλύτερο; 6 κινήσεις ματ

Μπορούμε να σηκώσουμε δύο καρπούζια για να τα συγκρίνουμε. Το πιο βαρύ είναι το πιο καλό καθώς σηματοδοτεί την ωρίμανσή του. Αν λάβουμε υπόψιν ότι το 92% του φρούτου είναι νερό, τότε το πιο βαρύ είναι και πιο νόστιμο.

Ψάχνουμε τον κίτρινο κύκλο

Καρπούζι: πώς να επιλέξουμε το καλύτερο; 6 κινήσεις ματ

Γυρνάμε το καρπούζι ανάποδα σε μία προσπάθεια να διακρίνουμε τον κίτρινο κύκλο που έχει από το κάτω μέρος. Αυτός ο κίτρινος κύκλος δείχνει ότι το καρπούζι ωρίμασε στον ήλιο. Σε αντίθετη περίπτωση, μάλλον το καρπούζι δεν πρόλαβε να ωριμάσει όσο έπρεπε και πάρθηκε νωρίτερα από το αμπέλι.

Αποφεύγουμε το πιο λαμπερό

Καρπούζι: πώς να επιλέξουμε το καλύτερο; 6 κινήσεις ματ

Η λαμπερή επιδερμίδα του καρπουζιού δείχνει ότι μάλλον δεν έχει ωριμάσει ακόμη. Το πιο νόστιμο καρπούζι συνήθως έχει ένα πράσινο σκούρο χρώμα και το δέρμα του είναι λίγο πιο θαμπό στην όψη.

Επιλέγουμε το λιγότερο ευαίσθητο

Καρπούζι: πώς να επιλέξουμε το καλύτερο; 6 κινήσεις ματ

Πιέζουμε ελαφρώς το καρπούζι με τον αντίχειρά μας. Αν είναι πολύ μαλακό τότε μάλλον το καρπούζι είναι παραπάνω ώριμο από όσο θα έπρεπε.

Το ακούμε

Καρπούζι: πώς να επιλέξουμε το καλύτερο; 6 κινήσεις ματ

Το τελευταίο και πιο αστείο βήμα είναι να “ακούσουμε” το καρπούζι. Μπορούμε να του “δώσουμε” ένα ελαφρύ χτύπημα στην επιφάνειά του. Ο πλήρης ήχος είναι αυτός που δείχνει ότι το καρπούζι είναι καλό. Ο ήχος δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλός καθώς αυτό σηματοδοτεί ότι το καρπούζι είναι άγουρο, ενώ ο πολύ μπάσος δείχνει ότι το καρπούζι είναι πολύ ώριμο.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika