Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του προστάτη: Ο συχνότερος καρκίνος του άνδρα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η επίπτωσή του στην Ευρώπη ανέρχεται περίπου στα 120 νέα περιστατικά ανά έτος σε 100.000 άνδρες.

Λόγοι για την αύξηση του καρκίνου του προστάτη είναι μεταξύ άλλων η αύξηση του προσδόκιμου ζωής του ανθρώπου και η ευαισθητοποίηση των ανδρών, οι οποίοι αναζητούν πλέον τους ουρολόγους για τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο.

Η έγκαιρη διάγνωσή του οδηγεί και σε έγκαιρη και σωστή θεραπεία. Η μοντέρνα χειρουργική συνεπικουρούντων των εξελίξεων στην ογκολογία και την ακτινοθεραπεία, έχει ως αποτέλεσμα η νόσος αυτή, σε μεγάλο βαθμό πλέον, να μη μπορεί να καταστεί καταστροφική για τους άνδρες.

Αλλά και σε κατάσταση προχωρημένης κατάστασης, η ιατρική διαθέτει πλέον φαρμακευτικά εργαλεία, τα οποία οδηγούν σε ύφεση της νόσου για μεγάλο χρονικό διάστημα και δίνουν έτσι τη δυνατότητα σε πολλούς άνδρες να αγγίξουν το αναμενόμενο προσδόκιμο και να διατηρήσουν μία καλή ποιότητα ζωής. Αποτέλεσμα αυτού είναι μια αύξηση του επιπολασμού της νόσου στον ανδρικό πληθυσμό, πράγμα που οδηγεί σε καταστάσεις αντοχής της νόσου και κατά επέκταση σε νέες θεραπευτικές προκλήσεις. Η εξέλιξη νέων φαρμάκων δίνει απάντηση και σε αυτό το στάδιο της νόσου.

Μια άλλη ουρολογική πρόκληση είναι η αύξηση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, κύρια αιτία της οποίας είναι το κάπνισμα. Η ύπαρξη αίματος στα ούρα είναι το κύριο σύμπτωμα αυτής της νόσου. Η έγκαιρη διάγνωσή της και η σωστή αντιμετώπισή της οδηγεί στους περισσότερους ασθενείς σε πλήρη ίαση.

Ένα άλλο ουρολογικό πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα τη χώρα μας είναι η αύξηση της στυτικής δυσλειτουργίας τα τελευταία έτη. Το κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης αλλά και η κατάθλιψη, η ανεργία και η έλλειψη αυτοεκτίμησης, που πηγάζουν από την οικονομική κρίση είναι οι κύριες αιτίες προσβολής του στυτικού μηχανισμού του ανδρός και εγκαθίδρυσης μιας στυτικής ανικανότητας.

Όλα τα παραπάνω θέματα, όπως αναφέρει ο Αν. Καθ. Χρήστος Αθ. Καλαϊτζής Δ/ντής Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής Δ.Π.Θ και Πρόεδρος Ελληνο-Γερμανικής Ουρολογικής Εταιρείας, έχουν τεθεί επί τάπητος, στο πλαίσιο του 17ου Συμποσίου της Ελληνο-Γερμανικής Ουρολογικής Εταιρείας, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη (ξεκίνησε στις 29 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Ιουλίου).

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε

Efi Nika

Μούδιασμα στα δάχτυλα του χεριού ή του ποδιού: Τα πιθανά αίτια

Γιώργος Newsitamea