Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος παχέος εντέρου: Ποιοι κινδυνεύουν;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Καρκίνος παχέος εντέρου: Ποιοι κινδυνεύουν;

Καρκίνος παχέος εντέρου: Ποιοι κινδυνεύουν;

Στην Αγγλία, ο καρκίνος του εντέρου είναι ο τρίτος πιο συνηθισμένος τύπος καρκίνου. Εκτιμάται ότι 38.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του εντέρου που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο και εκτιμάται ότι 16.000 άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο του εντέρου κάθε χρόνο. Περίπου το 80% των περιπτώσεων καρκίνου του εντέρου αναπτύσσονται σε άτομα που είναι άνω των 60 ετών.

Υπολογίζεται οτι 40.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο και περίπου ένας στους 20 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα εμφανίσει καρκίνο του εντέρου κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Σχεδόν εννέα στους δέκα ανθρώπους που αναπτύσσουν καρκίνο του εντέρου είναι άνω των 60 ετών.
Κάθε χρόνο, περίπου 16.000 άνθρωποι πεθαίνουν ως αποτέλεσμα της νόσου. Εάν ο καρκίνος του εντέρου εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο, είναι πιο θεραπεύσιμος.
Τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου σας. Αν έχετε παρατηρήσει αίμα στα κόπρανα επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας.
Τα συμπτώματα του καρκίνου του εντέρου
Τα τρία κύρια συμπτώματα του καρκίνου παχέως εντέρου είναι αίμα στα κόπρανα, αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου (όπως σε πιο συχνές, πιο χαλαρές κενώσεις) και κοιλιακό (κοιλιά) πόνο.
Για να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου του εντέρου, υπάρχουν αρκετές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στον τρόπο ζωής σας
Οι καπνιστές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του εντέρου. Η διακοπή του καπνίσματος θα μειώσει τον κίνδυνο.
Η παχυσαρκία και αδράνεια συνδέονται επίσης με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του εντέρου.
Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι που έχουν μια υγιή ισορροπημένη διατροφή είναι λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν τη νόσο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea