Newsitamea.gr
AMEA news

Kαρδίτσα: Μήνυμα αλληλεγγύης προς τα ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

karditsa-minima-alilegis-pros-ta-amea

Μήνυμα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και ελπίδας για τα άτομα με αναπηρία έστειλε από την Καρδίτσα τη Δευτέρα ο Κύπριος ποδηλάτης Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, εμπνευστής της πρωτοβουλίας Wheeling2help.

Ο Κύπριος ποδηλάτης, μαζί με την κοπέλα του Θεοδώρα Μπίτση ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους από την Κωνσταντινούπολη για να περάσουν συνολικά από 20 Ελληνικές πόλεις, μεταξύ αυτών και από την Καρδίτσα σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα αναπηρίας και ιδιαίτερα για τα παιδιά με αναπηρίες. Ταυτόχρονα με χορηγίες που εξασφαλίζουν, αλλά και δωρεές πολιτών προσφέρουν σε κάθε πόλη που επισκέπτονται 5 αναπηρικά αμαξίδια.

Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑΜΕΑ διοργάνωσαν εκδήλωση για την υποδοχή του στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς.

Ο Δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος συνεχάρη τον Ελπιδοφόρο και τη Θεοδώρα για την πρωτοβουλία τους που αναδεικνύει τη δύναμη του εθελοντισμού, ο οποίος όπως τόνισε χαρακτηριστικά «θα πρέπει να είναι για όλους στάση ζωής, ιδιαίτερα αυτό το διάστημα όπου οι κοινωνικές ανάγκες είναι μεγάλες. Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να προωθήσουμε τον εθελοντισμό, στηρίζοντας παράλληλα τους ευπαθέστερους συνανθρώπους μας με διάφορες δράσεις. Ευχαριστούμε που επιλέξατε την πόλη μας ως σταθμό σ’ αυτή τη διαδρομή και εύχομαι να την ολοκληρώσετε, όπως τη σχεδιάσατε και η πρωτοβουλία αυτή να βρει μιμητές».

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου Καρδίτσας ΑΜΕΑ κ. Ηλ.Τσίγκας συνεχάρη τον Ελπιδοφόρο γιατί με την πρωτοβουλία του «φέρνει την ελπίδα σε άτομα με αναπηρίες, που τις περισσότερες φορές τα βλέπουν όλα μαύρα».

Θερμά συγχαρητήρια στον Κύπριο ποδηλάτη έδωσε και η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού κ. Ελ. Αντωνίου που συντόνιζε την εκδήλωση.

Με τη σειρά τους ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Θεοδώρα Μπίτση ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή και το Νομαρχιακό Σωματείο ΑΜΕΑ, – στον Πρόεδρο του οποίου παρέδωσαν και τα 5 αναπηρικά αμαξίδια- για την θερμή και συγκινητική εκδήλωση υποδοχής και τόνισαν ότι επιβάλλεται στη σημερινή συγκυρία να παραμερίσουμε όλοι το «εγώ» και να δώσουμε χώρο στο «εμείς».

Newsroom Aμεα

www.zougla.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea