Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κάντε 5 πράγματα πριν κοιμηθείτε σήμερα, για να χάσετε βάρος αύριο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κάντε 5 πράγματα πριν κοιμηθείτε σήμερα, για να χάσετε βάρος αύριο

Οργανώστε τα σνακ σας από νωρίς, για να μην πέφτετε εύκολα στην παγίδα του junk

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, γι’ αυτό και η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Λαμπρινή Μόσχου, συστήνει να έχετε πάντα 5 πράγματα υπόψη σας από νωρίς, για να εξασφαλίσετε καλή σιλουέτα μετά.

Πόσες φορές σας έχει συμβεί να πεινάτε πολύ και να είστε κάπου ου δεν μπορείτε να βρείτε τίποτα να φάτε ή που μπορείτε να βρείτε μόνο junk food; Πόσες φορές σας έχει τύχει να λέτε ότι «από σήμερα θα προσέχω τι τρώω» και τελικά να μένετε πολλές ώρες νηστικοί και όταν πηγαίνετε στο φούρνο, να καταλήγετε να παίρνετε πάλι τυρόπιτα, γεμάτοι τύψεις που για άλλη μια φορά αναιρέσατε αυτό που είχατε πει;

Για να σας καθησυχάσει, η ειδικός Λαμπρινή Μόσχου, σας ενημερώνει ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους! Αυτό που διαφοροποιεί εσάς σε σχέση με αυτούς που τελικά καταφέρνουν να είναι πιστοί στην δέσμευση τους, είναι η οργάνωση και η προετοιμασία.

Παρόλο που το να χάσει κανείς βάρος, δεν είναι κάτι που συμβαίνει σε μία νύχτα, το να κάνετε μια προετοιμασία για την επόμενη ημέρα πριν πέσετε για ύπνο, μπορεί να κάνει την διαφορά στη ζυγαριά σας.

Εάν το να χάσετε βάρος και το να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής είναι ζητούμενα για εσάς, εδώ είναι μερικές συνήθειες που καλό θα είναι να μπουν στην εβδομαδιαία βραδινή σας ρουτίνα.

Κάντε 5 πράγματα πριν κοιμηθείτε σήμερα, για να χάσετε βάρος αύριο
Το φαγητό που θα φάτε στη δουλειά θέλει πάντα προετοιμασία

1. Προετοιμασία σνακ-γευμάτων στη δουλειά
Το να πηγαίνετε ανοργάνωτοι στην δουλειά, είναι ένα λάθος που όλοι οι διαιτολόγοι συμφωνούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Μπορείτε να αποφύγετε τον πειρασμό να καταναλώσετε πάρα πολλές θερμίδες, προετοιμάζοντας το τι θα φάτε στην δουλειά από το σπίτι. Καλό είναι να έχετε μαζί σας τουλάχιστον 2 φρούτα και κάποιες επιλογές, όπως μπάρες δημητριακών, κριτσίνια ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς, κρακεράκια, τοστ ή ακόμα και σπιτικό κέικ ή τυροπιτάκια. Είναι άλλο να μας έχει λείψει να φάμε τυρόπιτα και άλλο το να τρώμε τυρόπιτα επειδή δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα άλλο εκεί που βρισκόμαστε.

Αν τελειώνετε σχετικά αργά από την δουλειά σας, θα μπορούσατε να φροντίσετε να πάρετε μαζί σας ακόμα και κάποια σαλάτα. Όταν φτιάχνονται σωστά οι σαλάτες, είναι πολύ καλές επιλογές, γιατί είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και βάζοντας τόνο σε αυτές ή σολομό ή κοτόπουλο ή ακόμα και κινόα ή μαυρομάτικα φασόλια, γίνονται πλούσιες και σε πρωτεΐνη. Τρώγοντας λοιπόν μία τέτοια σαλάτα στη δουλειά, θα ελέγξει την πείνα σας και θα διατηρήσει σχετικά σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας. Έτσι όταν τελικά γυρίσετε σπίτι, θα έχετε καλύτερο έλεγχο.

Ετοιμάστε λοιπόν τις σαλάτες σας από το προηγούμενο βράδυ και τοποθετήστε τες σε βάζα (όπως αυτά που τοποθετείται το μέλι). Φροντίστε επίσης να βάλετε σε ένα μικρότερο βαζάκι λίγο λάδι, ξίδι μπαλσάμικο, μουστάρδα και μέλι για να το ανακινήσετε και να το ρίξετε στην σαλάτα σας εκείνη την στιγμή.

Κάντε 5 πράγματα πριν κοιμηθείτε σήμερα, για να χάσετε βάρος αύριο
Η κατανάλωση πρωινού δίνει το μήνυμα στο μεταβολισμό σας να ξεκινήσει την ημέρα με τις μέγιστες δυνατές καύσεις

2. Πρωινό
Αφού λοιπόν προετοιμάσετε το δεκατιανό σας και το μεσημεριανό σας, αφιερώστε λίγο χρόνο να προετοιμάσετε το αυριανό πρωινό. Η κατανάλωση πρωινού, ειδικά εάν είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, δίνει το μήνυμα στο μεταβολισμό σας να ξεκινήσει την ημέρα του με τις μέγιστες δυνατές καύσεις και στον οργανισμό σας να ξεκινήσει κάνοντας την καλύτερη δυνατή ρύθμιση σακχάρου και την καλύτερη ρύθμιση πείνας-κορεσμού.

Αυτό σημαίνει ότι θα είστε λιγότερο επιρρεπείς σε λιγούρες όλη την ημέρα. Αντί λοιπόν να αρπάξετε ένα κομμάτι κέικ όπως θα φεύγετε ή μία τυρόπιτα από το φούρνο ή να πιείτε μόνο έναν καφέ και να μην φάτε τίποτα επειδή βιάζεστε, προετοιμάστε το πρωινό σας από το προηγούμενο βράδυ.

Εάν σας αρέσουν τα φρεσκοκομμένα φρούτα ή τα smoothies, αλλά δεν προλαβαίνετε ποτέ να τα κόψετε το πρωί, θα μπορούσατε να τα κόψετε από το προηγούμενο βράδυ (κόψτε και παραπάνω για να πάρετε και μαζί σας στη δουλειά), να τα βάλετε σε αεροστεγώς κλεισμένες σακουλίτσες και μόλις ξυπνήσετε το πρωί, να πρέπει απλώς να τα βάλετε στο μπλέντερ ή στο πιάτο σας. Επίσης το να βάζετε ξηρούς καρπούς σε ένα ποτήρι νερό κι αυτό με τη σειρά του μέσα στο ψυγείο και να το αφήσετε όλη τη νύχτα, είναι μία εξαιρετική κίνηση για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Το μούλιασμα των ξηρών καρπών βοηθάει να απορροφούνται τα θρεπτικά συστατικά τους πολύ καλύτερα από τον οργανισμό. Φροντίστε κάθε μέρα να τρώτε κάτι διαφορετικό. Η ποικιλία και η εναλλαγή γεύσεων είναι πολύ σημαντικές για την επιτυχία των στόχων σας.

Έχοντας κάνει την παραπάνω προετοιμασία, είναι πιο πιθανόν κιόλας να ξυπνήσετε με περισσότερη ενέργεια και ενθουσιασμό.

Κάντε 5 πράγματα πριν κοιμηθείτε σήμερα, για να χάσετε βάρος αύριο
Ποτέ μην πηγαίνετε σούπερ μάρκετ απροετοίμαστοι

3. Φτιάξτε τη λίστα για το supermarket
Να σημειώνετε κάπου που έχετε εύκολη και άμεση πρόσβαση πάντα, (π.χ. ατζέντα ή κινητό) όταν βλέπετε ότι οι προμήθειες σας τελειώνουν. Πηγαίνοντας για ψώνια χωρίς λίστα, είναι πολύ πιθανόν κάποια από αυτά που σας έχουν τελειώσει να τα ξεχάσετε και τελικά να σαμποτάρετε την προσπάθειά σας.

Επίσης, αποφύγετε να πηγαίνετε σε supermarket, σε ζαχαροπλαστείο, σε περίπτερο ή φούρνο πεινασμένοι.

Είστε πολύ περισσότερο επιρρεπείς στο να πέσετε στην παγίδα και να παραβλέψετε πάλι τη δέσμευσή σας.

4. Προετοιμαστείτε και γυμναστείτε
Φτιάξτε την τσάντα σας με όλα όσα θα χρειαστείτε για τη γυμναστική σας από το προηγούμενο βράδυ.

Αθλητικά ρούχα και φανελάκια, κάλτσες, παπούτσια, ipod, πετσέτα, εσώρουχα, γυαλιά ηλίου, κ.τλ.

Η άσκηση είναι πολύ πιο πιθανόν να συμβεί όταν έχουμε εσκεμμένα αφιερώσει χρόνο να προετοιμαστούμε για αυτήν. Και αν το κάνετε συνήθειά σας να φτιάχνετε την τσάντα σας από το προηγούμενο βράδυ, είναι πιο πιθανόν σιγά-σιγά να αρχίσετε να γυμνάζεστε και συστηματικά.

Κάντε 5 πράγματα πριν κοιμηθείτε σήμερα, για να χάσετε βάρος αύριο
Φροντίστε πάντα να αφιερώνετε λίγο ακόμα χρόνο για να προετοιμάσετε το τι θα φάτε την επόμενη μέρα μόλις γυρίσετε από τη δουλειά

5. Κυρίως γεύμα
Είναι κρίμα ό,τι καλό κάνατε μέσα στην ημέρα, να αναιρεθεί επειδή γυρίσατε σπίτι πολύ κουρασμένοι και πεινασμένοι και αρχίσατε να τρώτε χωρίς έλεγχο ό,τι βρίσκατε ή μπήκατε στον πειρασμό να παραγγείλετε κάτι ή να πάρετε κάτι από τον δρόμο. Γι’ αυτό λοιπόν αφιερώστε λίγο ακόμα χρόνο να προετοιμάσετε το τι θα φάτε την επόμενη μέρα μόλις γυρίσετε από τη δουλειά. Κόψτε τη σαλάτα, μαρινάρετε το κρέας, πλύνετε και κόψτε τα λαχανικά που θα χρειαστείτε για το μαγείρεμα της άλλης μέρας ή βγάλτε από την κατάψυξη να ξεπαγώσει το κρέας ή μία μερίδα μαγειρεμένου φαγητού που είχατε προβλέψει το Σαββατοκύριακο να μαγειρέψετε και να αποθηκεύσετε.

Στην ουσία, το κλειδί της επιτυχίας είναι το να προβλέπετε τις παγίδες και να έχετε στο νου σας ένα σχέδιο για το τι θα κάνετε στην κάθε περίσταση. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση θα σας κάνουν να κερδίσετε χρόνο, χρήμα, ηρεμία, αυτοεκτίμηση και ένα καλλίγραμμο κορμί.

Λαμπρινή Μόσχου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika