Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κανέλα: Τα οφέλη της για την υγεία του στομάχου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η κανέλα μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του στομάχου κατά δύο βαθμούς Κελσίου και να συμβάλλει στην γενικότερη βελτίωση της υγείας.

Αυτό υποστηρίζουν αυστραλοί ερευνητές της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, οι οποίοι μετά από πειράματα σε χοίρους διαπίστωσαν ότι η κανέλα διατηρεί την ακεραιότητα των τοιχωμάτων του στομάχου.

«Όταν οι χοίροι που βρίσκονταν σε θερμοκρασία δωματίου κλήθηκαν να καταναλώσουν τροφή, το διοξείδιο του άνθρακα στο στομάχι τους αυξήθηκε. Όμως, όταν προσθέσαμε στο φαγητό τους κανέλα, τότε το διοξείδιο του άνθρακα μειώθηκε δια της μείωσης της έκκρισης των γαστρικών οξέων και της πεψίνης από τα τοιχώματα του στομάχου, κάτι που με τη σειρά του δρόσισε το στομάχι των πειραματόζωων κατά την φάση της πέψης.

Όταν τα γουρούνια ζεσταίνονται, αναπνέουν γρήγορα και κοφτά, οπότε και αυξάνεται η απώλεια διοξειδίου του άνθρακα.

Με την κανέλα, μειώνεται περαιτέρω το διοξείδιο του άνθρακα συντελώντας σε βελτίωση της υγείας των χοίρων» εξηγούν οι ειδικοί.

Κανέλα: Τα οφέλη της για την υγεία του στομάχου

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η κανέλα μειώνει τη θερμοκρασία στο στομάχι κατά 2 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που εξηγεί γιατί είναι δημοφιλής σε περιοχές του πλανήτη με υψηλές θερμοκρασίες, αφού κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα και τους δίνει μια αίσθηση δροσιάς.

Η παρούσα μελέτη αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης έρευνας του αυστραλιανού πανεπιστημίου, που εστιάζει στην υγεία του στομάχου με επίκεντρο τα αέριά του, τα οποία είναι υποπροϊόντα της πέψης και δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για την λειτουργία και την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.

Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports.

Κυριότερα οφέλη της κανέλας:

  • • ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος
  • • βοηθάει στη διατήρηση της ευαισθησίας της ινσουλίνης
  • • είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό
  • • έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες

Από άποψης θρεπτικών συστατικών η κανέλα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου, ενός συστατικού που σχετίζεται με την παροχή ενέργειας και ποικίλες μεταβολικές διαδικασίες στον οργανισμό μας. 2 κουταλιές του γλυκού κανέλλα μας προμηθεύουν το 38 % του μαγγανίου, το 10 % των φυτικών ινών, το 9,6 % του σιδήρου και το 6 % του ασβεστίου που ο οργανισμός χρειάζεται καθημερινά.

Κανέλα η λιποδιαλυτική

Η κανέλα μπορεί να θεωρηθεί και ως «λιποδιαλυτική» με έμμεσο τρόπο επειδή αυξάνει την ευαισθησία ινσουλίνης, άρα ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος παράγοντας ταυτόχρονα λιγότερη ινσουλίνη η οποία έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος στον οργανισμό. Συμπερασματικά, έχει θετική επίδραση στη καύση λίπους και κυρίως τοπικού λίπους ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς.

Χρησιμοποιείται καθημερινά στα γεύματα όπως στο γιαούρτι ή cottage cheese, στα smoothies και άλλα ροφήματα και αφεψήματα, στα δημητριακά, σε φαγητά κ.λπ.

Μυστικό μακροβιότητας

Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα.

Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πάστα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και να πλένουν το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 τρόποι που καταστρέφετε σοβαρά τα νεφρά σας

Γιώργος Newsitamea

Το λάθος που κάνετε στο πρωινό και μπορεί να δείχνετε λιγότερο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο

Penni Syggrou

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea