Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Καλύτερα με τρόπο παρά με κόπο και πόνο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Καλύτερα με τρόπο παρά με κόπο και πόνο

 Καλύτερα με τρόπο παρά με κόπο και πόνο

«Το να πολεμήσεις και να κερδίσεις όλες τις μάχες δεν είναι το ύψιστο σημάδι υπεροχής. Το μεγαλείο και η υπεροχή ενός πολεμιστή φαίνεται όταν μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και την αντίσταση των αντιπάλων του χωρίς να πολεμήσει». – Sun Tzu

Το να αποφεύγουμε τις μάχες ή να κερδίζουμε τους αντιπάλους χωρίς εμπλοκή και συμπλοκή είναι δείγμα σοφίας, εξαιρετικής στρατηγικής και οικονομίας πόρων.

Αυτός που επιζητά συνεχώς την επικράτηση μέσω συγκρούσεων φθείρεται, κουράζεται, εξασθενίζει ώσπου σύντομα καταρρέει. Αντί να κατατροπώνεις εχθρούς στην μάχη είναι καλύτερα να χτίζεις φιλίες και συνεργασίες στην ειρήνη. Αντί να ανοίγεις δρόμους με το σπαθί, γίνε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη, στην δημιουργία, στην καινοτομία.

Η υπεροχή φαίνεται όταν φτάνεις στην κορυφή και είσαι ακόμα ακμαίος. Γιατί αν φτάσεις τσακισμένος από τις συχνές αψιμαχίες, ακόμα και αν επικράτησες των αντιπάλων στην μάχη, δεν πρόκειται να αντέξεις για πολύ στα ύψη. Καλύτερα με τρόπο παρά με κόπο και πόνο. Προτίμησε τον ελιγμό, την στρατηγική, την διαπραγμάτευση, τον συμβιβασμό, την συνεργασία. Άλλο τόλμη και άλλο απερισκεψία.

Πολλές φορές υπάρχουν μάχες που είναι προτιμότερο να αποφεύγονται. Πολλές μάχες δεν αξίζουν να παλέψεις. Μάθε να επιλέγεις εναλλακτικούς τρόπους επίτευξης στόχων. Αυτός που επιβιώνει στο τέλος δεν είναι ο εθισμένος στις ατελείωτες και απερίσκεπτες μονομαχίες αλλά αυτός που τις αποφεύγει γιατί δεν του χρειάζονται. Καλύτερα να είσαι σοφός παρά πολεμοχαρής. Καλύτερα να έχεις λιγότερα παρά να ριψοκινδυνεύεις τα πάντα. Καλύτερα εν ζωή παρά να παίζεις με τη ζωή. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και δρόμοι προς την κορυφή.

ΠΗΓΗ: enallaktikidrasi.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρόνιος πόνος: Ο καταστροφικός παράγοντας που επιδεινώνει τη φλεγμονή και επιταχύνει τη γήρανση του εγκεφάλου

Efi Nika

Καρκίνος Προστάτη: Γιατί αμφισβητείται το PSA για τον προσυμπτωματικό έλεγχο της νόσου

Efi Nika

Ο μόνος άνθρωπος που χρειάζεται ένα παιδί όταν αρρωσταίνει, είναι η μαμά του

Efi Nika