Newsitamea.gr
AMEA news SPORT AMEA

Καλή Επιτυχία Γρηγόρη Πολυχρονίδη! Το φαβορί των Παραολυμπιακών Αγώνων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

grigori_polychronidi_to_favori_ton_paraolympiakon_agonon

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης θεωρείται από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο άθλημα Μπότσια. Μαζί με την σύντροφο του δίνουν μαθήματα ζωής πριν φύγουν για το Ρίο.

Μετά το Αργυρό μετάλλιο στο Πεκίνο και το Χρυσό στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Λονδίνο, ο έλληνας αθλητής, o oποίος θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, μίλησε στο Star και τον Νίκο Τσιλιπουνιδάκη για τις δυσκολίες, αλλά και την σκληρή προετοιμασία σε ένα άθλημα που έγινε γνωστό στην Ελλάδα μετά τις επιτυχίες των παραολυμπιονικών αθλητών μας.

Γεμάτος αυτοπεποίθηση για τους αγώνες, αλλά και πικρία για την συμπεριφορά της πολιτείας, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης αποκάλυψε πως το παράπονο του είναι οι δυσκολίες στην μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρία.

ase.jpg

Πριν φύγει για το Ρίο, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης έστειλε το δικό του συγκινητικό μήνυμα στον κόσμο. «Θέλω να δώσω ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα είτε αυτό είναι υγείας, είτε είναι οτιδήποτε, θα τους πω “να μην το βάζουν κάτω,γιατί αν δεν προσπαθήσεις, αν δεν παλέψεις, δεν πρόκειται να πετύχεις τίποτα”», είπε χαρακτηριστικά.

Τι είναι όμως το μπότσια;

 

Το μπότσια (Boccia) είναι ένα άθλημα για αθλητές με αναπηρία. Είναι διασκευασμένη μορφή του ιταλικού αθλήματος μπότσε και έχει σχεδιαστεί ,ώστε να  παίζεται από άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.
b2.jpg
b3.jpg
Η Μαθηματική ακρίβεια, η γεωμετρική αίσθηση και η πονηράδα του σκάκι, είναι τα τρία μυστικά αυτού του αθλήματος. Το Μποτσια μπορεί να σε συναρπάσει εύκολα! Παίζεται ατομικά, σε ζευγάρια ή σε ομάδες των τριών. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ρίξουν οι παίκτες την πλαστική μπάλα τους (χρώματος κόκκινου ή μπλε) όσο πιο κοντά μπορούν στη λευκή μπάλα – στόχο που καλείται “jack”.
Newsroom Aμεα /M.M.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea