Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Καφές: γιατί ωφελεί την υγεία μας;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Καφές: γιατί ωφελεί την υγεία μας;

 Καφές: γιατί ωφελεί την υγεία μας;

Ο καφές προσφέρει και συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα της δίαιτας αρκεί, βέβαια, να είναι σκέτος.
Όσοι αγαπάνε άλλωστε πραγματικά τον καφέ και εκτιμούν τη βαθιά γεύση του και το γεμάτο άρωμά του, δεν τον αλλοιώνουν ούτε με γάλα, ούτε με ζάχαρη, ούτε και με παγάκια το καλοκαίρι.

Ο δαιμονοποιημένος καφές, προσφέρει πολλά σε όσους τον καταναλώνουν, και παρά την έντονη κριτική που του ασκείται, έχει να προσφέρει ακόμα και σε όσους κάνουν δίαιτα. Διαβάστε παρακάτω για τη μεγάλη προσφορά του ροφήματος του καφέ, στη δίαιτα και τη διατροφή σας και σταματήστε να τον πολεμάτε. Ο καφές άλλωστε και μας αδυνατίζει και κρατάει τα μάτια μας ανοιχτά μετά από εξαντλητικό ξενύχτι. Τι άλλο θέλει κανείς;

1. Περιέχει μαγνήσιο
Το μαγνήσιο, που περιέχεται στον καφέ, είναι που τον κάνει τόσο καλό στην αντιμετώπιση του διαβήτη, καθώς ρίχνει το ζάχαρο στο αίμα, ενώ παραμένει και ένα από τα σημαντικότερα μέταλλα του οργανισμού. Το μαγνήσιο ακόμα καταπολεμά την κούραση της ημέρας, ενώ ενισχύει την ενέργεια, συνδράμοντας έτσι στο κάψιμο ακόμα περισσότερων θερμίδων.

2. Βοηθάει στη συγκέντρωση
Μια από τις βασικές λειτουργίες του καφέ, είναι η διατήρηση της εγρήγορσης και η προστασία του εαυτού μας από τις κακές επιλογές που φέρνει η κούραση. Ο καφές μας κρατάει ακμαίους, ώστε να γίνουν οι σωστές επιλογές και να τεθούν οι σωστές προτεραιότητες, που είναι βασικό συστατικό μιας πετυχημένης δίαιτας.

 

Καφές: γιατί ωφελεί την υγεία μας;

3. Έχει αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά που συναντώνται στον καφέ, το τσάι και τη σοκολάτα, έχουν όλα αποδειχθεί άκρως βοηθητικά στη μείωση του σωματικού λίπους και την ενεργοποιήση του μεταβολισμού. Για καλύτερα και πιο ποιοτικά αποτελέσματα επιλέγετε βιολογικό καφέ, του οποίου η απόδοση δεν θα αλλοιωθεί από τα χημικά που χρησιμοποιούνται στις ευρείες καλλιέργειες του καφέ.

4. Βιταμίνη Β
Ο καφές είναι, εκτός των άλλων, μια επίσης καλή πηγή Β βιταμινών, όπως είναι και οι περισσότεροι σπόροι και τα όσπρια. Πιο συγκεκριμένα οι κόκκοι του καφέ είναι πλούσιοι σε βιταμίνες Β3 και Β6, οι οποίες ενισχύουν το μεταβολισμό και καταπολεμούν το στρες.

5. Πλούσιος σε ψευδάργυρο
Το μέταλλο του ψευδάργυρου είναι σημαντικό για τα ισορροπημένα επίπεδα των ορμονών στο σώμα. Βοηθάει το σώμα να παράγει τις σωστές ποσότητες τεστοστερόνης, η οποία με τη σειρά της καίει το λίπος και καταπολεμά το γήρας. Ο ψευδάργυρος ακόμα και πολύ σημαντικά, είναι ένα από τα στοιχεία που διατηρούν το ανοσοποιητικό σε καλή κατάσταση.

 

Καφές: γιατί ωφελεί την υγεία μας;

6. Μαγγάνιο
Το μαγγάνιο, είναι ένα μέταλλο, που μπορεί να  μην είναι τόσο διάσημο όσο άλλα, αλλά παίζει και αυτό το ρόλο του στον αποδοτικό μεταβολισμό. Ο καφές, το κακάο και οι σπόροι chia είναι όλα πλούσιες πηγές μαγγανίου και ιδανικά για την καθημερινή σας σωστή διατροφή και δίαιτα.

7. Χρώμιο
Το χρώμιο, βοηθάει στη μείωση της όρεξης και του ζαχάρου στο αίμα, ενώ με μια κούπα καφέ ελαχιστοποιείται σημαντικά η λιγούρα σας για κάτι γλυκό. Εκτός και αν συνοδεύετε τον καφέ σας με κουλουράκια και έχετε ήδη κάνει τη ζημιά.

 

Καφές: γιατί ωφελεί την υγεία μας;

8. Αυξάνει την απόδοση
Η καφεΐνη σας δίνει την ενέργεια και την ώθηση να ζορίσετε τον εαυτό σας περισσότερο στη γυμναστική, τις φορές που η κούραση σας καταβάλει. Η ενέργεια που σας δίνει ο καφές, σας παρέχει το περιθώριο να κάψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες, ενώ ανεβάζει και τους παλμούς της καρδιάς. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του καφέ στην άσκηση, είναι ότι μειώνει την αίσθηση του πόνου, που υπό άλλες συνθήκες θα σας έκανε να σταματήσετε μια ώρα νωρίτερα τις προσπάθειες.

9. Μειώνει το άγχος
Τα θρεπτικά στοιχεία και τα φυτοχημικά που περιέχονται στον καφέ βοηθούν στην καταπολέμηση και εν τέλει μείωση του άγχους. Ο έλεγχος των επιπέδων της κορτιζόλης (της ορμόνης που απελευθερώνεται σε συνθήκες άγχους) είναι πολύ σημαντικός για την απώλεια βάρους, καθώς τα ανεβασμένα επίπεδα συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους, ακόμα και αν η διατροφή σας παραμένει ίδια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea