Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Είσαι κρυωμένη; 3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν πας κάποιο ταξίδι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δώσε προσοχή και φρόντισε τον εαυτό σου!

Μερικά πράγματα μοιάζουν λίγο χειρότερα όταν είσαι «παγιδευμένη» σε ένα αεροπλάνο 30.000 πόδια από τη γη και όταν ταλαιπωρείσαι από κρύωμα. Πετώντας όταν είσαι άρρωστη δεν είναι και τόσο ιδανική κατάσταση και όλοι την έχουμε υποστεί έστω μία φορά. Κι επειδή αυτό είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα, παρακάτω σου έχουμε τρια πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την επόμενη φορά που θα πετάξεις ενώ είσαι κρυωμένη.

#1. Πάρε ένα αποσυμφορητικό

Μια ώρα πριν από την απογείωση, καλό θα είναι να πάρεις ένα αποσυμφορητικό, το οποίο θα βοηθήσει στο να συρρικνωθούν οι πρησμένοι σου ιστοί. Μασώντας τσίχλα μάλιστα σε κάθε αλλαγή στην πίεση της καμπίνας είναι ένα άλλο γρήγορο κόλπο που μπορείς να κάνεις.

#2. Κράτα τον εαυτό σου ενυδατωμένο
Κάθε φορά που ταξιδεύεις με αεροπλάνο πρέπει να κρατάς τον εαυτό σου ενυδατωμένο και όταν είσαι άρρωστη υπάρχει ένας λόγος παραπάνω. Η ενυδάτωση αυτή θα βοηθήσει στο να αποτρέψει τις ρινικές εκκρίσεις και την απόφραξη της ευσταχιανής σάλπιγγας (είναι ο πόρος, με τον οποίο συγκοινωνεί το μέσο αυτί με το ρινοφάρυγγα).

#3. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο μόλις προσγειωθείς
Μόλις φτάσεις στον προορισμό σου, ένα ζεστό ντους (και η συνεχής χρήση των αποσυμφορητικών) μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ατμός από το ντους μπορεί να απαλύνει τη φλεγμονή στους βλεννογόνους.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , Queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Μούχλα και υγρασία στο σπίτι: 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να την εξαφανίσετε μια και καλή

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea