Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ήρθε η ώρα: 9 tips για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9634601033598870120

Ποια είναι τα tips που στέκονται συνοδοιπόροι στην προσπάθειά μας;

Θα παραδεχτούμε ότι όσες αράδες με κύρια θεματολογία τη διατροφή κι αν διαβάσουμε, η αλήθεια είναι πως αν δεν πειθαρχήσουμε και δεν το πάρουμε απόφαση, δεν θα έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Ωστόσο, στον δρόμο προς την επιτυχία υπάρχουν κάποια έξυπνα tips που μπορούν να διευκολύνουν την προσπάθειά μας.

Μία ακόμα ανάγνωση, λοιπόν, πριν ανακοινώσουμε περήφανα ότι “ήρθε η ώρα” να αποχαιρετήσουμε τα κιλά που δεν καλέσαμε, αλλά επιμένουν να μας κρατάνε συντροφιά.

Υιοθετούμε 3 απλές αλλαγές

Και “σώζουμε” πολύτιμες θερμίδες: 1. Αντί φέτας με μαρμελάδα ή αποξηραμένων φρούτων, προτιμούμε φρέσκα φρούτα για σνακ. 2. Αντί παγωτού, προτιμούμε (ίδια ποσότητα) frozen yogurt όταν θέλουμε κάτι δροσιστικό. 3. Αντί λευκού ψωμιού, προτιμούμε ολικής.

Ξεκινάμε με ένα ποτήρι νερό

Ήρθε η ώρα: 9 tips για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Οι ειδικοί προτείνουν πριν την κατανάλωση της μερίδας μας, να ξεκινάμε με ένα ποτήρι νερό, καθώς εκτός από ενυδατωμένοι, θα νιώθουμε πιο χορτάτοι κατά τη διάρκεια του φαγητού, με αποτέλεσμα να αποφεύγουμε τις μεγάλες ποσότητες.

Ελέγχουμε τις μερίδες μας

Ψυχαναγκασμός; Ίσως, αλλά είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να ξέρουμε τι τρώμε. Ας τσεκάρουμε πόσες θερμίδες έχουν τα φαγητά που καταναλώνουμε, ενώ δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να βγάζουμε και ένα μικρό πρόγραμμα των φαγητών/θερμίδων της εβδομάδας. Υπάρχουν και άλλα τεχνάσματα, όπως αυτό της επιλογής μικρότερων πιάτων. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε την κατανάλωση, ενώ “ξεγελάμε” το μάτι μας, καθώς το πιάτο φαντάζει γεμάτο με μικρότερη ποσότητα φαγητού.

Επιλέγουμε μαύρη σοκολάτα για επιδόρπιο

Ήρθε η ώρα: 9 tips για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Αντί ενός πακέτου με μπισκότα σοκολάτας ή ενός κομματιού τούρτας, για να κατευνάσουμε τον πόθο μας για κάτι γλυκό, μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας σε ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα. Μπορεί αρχικά να μην ικανοποιηθούμε αρκετά, αλλά τουλάχιστον θα κάνουμε το βήμα να ξεφύγουμε από τον “εθισμό” μας στην υπερβολική ζάχαρη, απολαμβάνοντας κάτι πιο υγιεινό.

Ας μην πίνουμε τις θερμίδες μας

Μία κοινή αιτία της αδυναμίας μας να χάσουμε κιλά είναι ότι πίνουμε τις θερμίδες που νομίζουμε ότι γλιτώνουμε με θυσίες στο φαΐ. Για παράδειγμα, μπορεί να προσέχουμε το φαγητό, αλλά δεν προσέχουμε το αλκοόλ και τα αναψυκτικά. Ας το έχουμε κατά νου και αν δεν μπορούμε να μην απολαμβάνουμε συχνά ένα δροσιστικό ποτό, ας δοκιμάσουμε νερό αρωματισμένο με φρέσκα υλικά όπως αγγούρι, λεμόνι ή δυόσμο.

Φτιάχνουμε ελαφρύ βραδινό

Ήρθε η ώρα: 9 tips για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Το δείπνο μας καλό είναι να είναι ελαφρύ και να τρώγεται τουλάχιστον 2 ώρες πριν ξαπλώσουμε. Το βαρύ βραδινό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην πέψη και ως εκ τούτου στον ύπνο. Και αν χαλάσουμε τον ύπνο μας, χαλάμε τον ξύπνιο μας και τη διάθεσή μας και το “πού καιρός για δίαιτες” έρχεται ένα βήμα πιο κοντά. Άσε που η επόμενη συμβουλή το λέει ξεκάθαρα:

Κοιμόμαστε περισσότερο

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να μας προκαλέσει κούραση, οδηγώντας μας στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων μέσα στη μέρα για να λάβουμε την απαραίτητη ενέργεια, ενώ όλες οι σχετικές έρευνες συνδέουν τον κακό και ελλιπή ύπνος με φτωχότερη ποιότητα διατροφής, λιγότερη σωματική άσκηση και γενικά, χειρότερη υγεία.

Μήπως να περπατήσουμε και λίγο;

Ήρθε η ώρα: 9 tips για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Αν δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφιερώνουμε πολύ χρόνο για τη σωματική μας άσκηση, ξεκινάμε τουλάχιστον το περπάτημα. Υπάρχουν τρόποι: μπορούμε να παρκάρουμε λίγο πιο μακριά ή να κατεβαίνουμε μία στάση πιο πίσω, ώστε να αναγκάζουμε τους εαυτούς μας να περπατάνε, ενώ δεν θα ήταν άσχημη ιδέα, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος να κάνουμε μία κοντινή βόλτα.

Δεν “πεθαίνουμε της πείνας”

Με το να αφήνουμε τον οργανισμό μας πολλές ώρες χωρίς φαγητό, καταφέρνουμε να κάνουμε μόνο ένα πράγμα. Ποιο είναι αυτό; Σαμποτάζ στη διατροφή μας και στην υγεία μας. Χρειάζονται τακτικά γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, διαφορετικά οι εκτεταμένες περίοδοι με άδειο στομάχι, οδηγούν σε μεγάλες λιγούρες -κυρίως- για ζάχαρη.

Καλή τύχη!

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea