Newsitamea.gr
AMEA news

”ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”: Επίσκεψη στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας ΒΟΛΟΥ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

3

”ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”: Επίσκεψη στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας ΒΟΛΟΥ

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!!

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, με αφορμή τον εορτασμό της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, μέλη του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ” και ο Καθηγητής Φυσικής με ειδίκευση στο “Μπότσια” κ. Αγδινιώτης Ηλίας επισκέφτηκαν το 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ύστερα από σχετική πρόσκληση.

Βασική επιδίωξη του σχολικού αθλητισμού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γεν. Γραμματέας του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ” κ. Πέτρος Μπέλλος, σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι “Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά και τα Παραολουμπιακά Αθλήματα”.

Στη συνέχεια και αφού, ο κ. Πέτρος Μπέλλος έκανε μια σύντομη ενημέρωση στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου για το τι είναι οι παραολυμπιακοί αγώνες, τα παραολυμπιακά αθλήματα, τις κατηγορίες των αθλητών που μπορούν να πάρουν μέρος, ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Ηλίας Αγδινιώτης με ειδίκευση στο Μπότσια και με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών, έκανε μια σύντομη παρουσίαση του Μπότσια.

“Η βιωματική γνωριμία-προσέγγιση προσφέρεται για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την καλλιέργεια των αξιών της ισότιμης συμμετοχής, της άρσης του αποκλεισμού και των διακρίσεων και της αποδοχής της διαφορετικότητας”.
Τα μέλη του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ” είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ολυμπιονίκη κ. Νίκο Σκιαθίτη, ο οποίος βρέθηκε στο σχολείο για ανάλογη ενημέρωση και εξέτασαν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Το Δ.Σ. του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ” αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας Βόλου κ. Ιωάννη Σαλαμουρίδη, το κ. Διονύση Λεϊμονή-Φιλόλογο καθώς επίσης και όλους τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης, τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου που συμμετείχαν τον κ. Ηλία Αγδινιώτη και τον κ. Ιωάννη Τζιούνη Γυμναστή-εθελοντή του Σωματείου.

1

2

3

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou