Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Υπάρχουν κι άνθρωποι που θα σε κερδίσουν με την καλοσύνη τους.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

Οι ευγενικές φυσιογνωμίες, μπορούν να σας κερδίσουν κατευθείαν.

Βλέποντας κάποιον στα μάτια ή μιλώντας μαζί του, νιώθετε γρήγορα οικεία και δημιουργούνται θετικά συναισθήματα.

Είναι άραγε χάρισμα ο τρόπος, που ένα πρόσωπο μπορεί να γεννά συμπάθειες στο περιβάλλον του; Σας παρουσιάζουμε ορισμένα χαρακτηριστικά ανθρώπων που τους κάνουν συμπαθείς.

Θετική στάση
Οι συμπαθείς άνθρωποι αποπνέουν μια θετική νοητική στάση και αντιμετωπίζουν τα πάντα με χαμόγελο. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμπεριφέρονται με αφέλεια, αγνοώντας τις δυσκολίες. Αντίθετα, δρουν συνειδητά και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε όλα με θετική στάση. Αυτό σημαίνει πως επιχειρούν να βρουν την καλύτερη δυνατή κατεύθυνση σε ένα πρόβλημα, αντί να μεμψιμοιρούν.

Μη επικριτικοί
Οι άνθρωποι, που θεωρούνται κατά γενική ομολογία συμπαθητικοί, αναγνωρίζουν την προσπάθεια όλων για το καλύτερο δυνατό. Δεν επικρίνουν κανέναν και συμπεριφέρονται σε όλους με τον ίδιο σεβασμό.

Ανοιχτοί
Οι ανοιχτοί άνθρωποι σε διαφορετικές ιδέες και τρόπους είναι συνήθως συμπαθείς. Ο λόγος, που τους κάνει συμπαθείς είναι η διαλλακτικότητα τους και η θέληση για να γνωρίσουν-βιώσουν νέα πράγματα. Τα συγκεκριμένα άτομα, δείχνουν ανοιχτά ακόμα και από τον τόνο της φωνής ή τον τρόπο, που χρησιμοποιούν τη γλώσσα.

Ειλικρίνεια
Η ειλικρίνεια κερδίζει απευθείας τους γύρω σας. Όσοι είναι ιδιαίτερα συμπαθητικά άτομα, βασίζουν τις σχέσεις τους σε εμπιστοσύνη και βαθιά ηθική. Όλα τα παραπάνω προκύπτουν ως αποτέλεσμα του βαθμού ειλικρίνειας ενός ατόμου.

Ευάλωτοι
Ένα από τα χαρακτηριστικά, που μπορούν να κάνουν ένα άτομο συμπαθές, είναι ο προσγειωμένος και ανθρώπινος χαρακτήρας. Δηλαδή, οι άνθρωποι που μπορούν να πουν, «δεν ξέρω» και είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα λάθη τους ή να δείξουν μια ξεχωριστή πλευρά του εαυτού τους, κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Πηγή έμπνευσης
Όσοι αποπνέουν ηγετική αύρα, προκαλούν πίστη στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται. Πιστεύουν ότι είναι ικανοί για μεγάλα επιτεύγματα και επιθυμούν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Καλοί ακροατές
Η αξία ενός σωστού διαλόγου, είναι τόσο στο να μιλάς όσο και να ακούς. Μάλιστα, γίνονται συνεχώς παρεξηγήσεις, όταν υπάρχουν διακοπές και για το λόγο αυτό, οι καλοί ακροατές κερδίζουν τη συμπάθεια όλων. Ένας καλός ακροατής, μπορεί να γίνει το στήριγμα όταν θέλει να μιλήσει κάποιο οικείο πρόσωπο. Οι καλοί ακροατές με τον τρόπο αυτό κερδίζουν συμπάθειες. Εάν θέλετε να γίνετε καλοί ακροατές, φροντίστε να διατηρείτε οπτική επαφή όσο σας μιλάνε, να προσπαθείτε να μπείτε στη θέση του συνομιλητή, καθώς και να του δείχνετε ότι τον προσέχετε με ερωτήσεις.

Ενδιαφέρον για άλλους
Τα άτομα που κερδίζουν συμπάθειες, επικεντρώνονται σε όσα μπορούν να κάνουν για σας και όχι στον εαυτό τους. Προσπαθούν μέσα από τις συζητήσεις να βοηθήσουν και όχι να βοηθηθούν ή να προβληθούν.

Χιούμορ
Δεν είναι ότι πιο εύκολο, καθώς ο καθένας εκλαμβάνει τα αστεία διαφορετικά. Κάνοντας όμως τους συνομιλητές σας να γελάσουν, ανεβαίνετε στα μάτια τους. Η απλόχερη προσφορά χαμόγελου είναι το «εισιτήριο» για να γίνετε συμπαθείς στους γύρω σας. Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί είναι αυτοί, που βρίσκουν τα άτομα με χιούμορ εκτός από συμπαθή και ελκυστικά.

Αποχώρηση
Μπορεί η αρχή να είναι το ήμισυ του παντός, όμως μια καλή αποχώρηση, κάνει αίσθηση και κερδίζει τις εντυπώσεις.
Η χειραψία, η επαφή στον ώμο ή το χέρι και μια ειλικρινής φράση φεύγοντας κερδίζει και μπορεί να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια γνωριμία.

ΠΗΓΗ: www.flowmagazine.gr , www.anapnoes.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είμαστε πλέον έρμαιο των συναισθημάτων μας

Efi Nika

Καρκίνος στομάχου: ”Αθόρυβη” αλλά επικίνδυνη νόσος – 7 κύρια συμπτώματα

Γιώργος Newsitamea

Κόψτε το κάπνισμα και το… τζάκι: 12 συμβουλές για να διατηρήσετε τους πνεύμονές σας υγιείς μια ζωή

Efi Nika