Newsitamea.gr
AMEA news

Υπ. Εργασίας: Σύσταση Επιτροπής για την αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4e207c07e317f8f3cabe5cee9d5e4a8e_L

Υπ. Εργασίας: Σύσταση Επιτροπής για την αναπηρία

Ειδική Επιστημονική Επιτροπή δημιούργησε το υπουργείο Εργασίας για να καθοριστεί για όλους τους Ασφαλιστικούς Φορείς και το Δημόσιο, ο νέος Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας.

Ο πίνακας αυτός θα καλύπτει κάθε πάθηση, ή βλάβη, ή σωματική, ή ψυχική, ή πνευματική εξασθένηση ή συνδυασμένη εμφάνιση τέτοιων παθήσεων ή βλαβών ή εξασθενήσεων, καθώς και υποτροπές αυτών. Η ίδια επιτροπή θα καθορίζει και τις παθήσεις που είναι επ’ αόριστον η διάρκεια της αναπηρίας. Η δημιουργία της εν λόγω επιτροπής επιβλήθηκε από την ψήφιση του πρόσφατου νόμου (ν.4331/2015), που αφορά ζητήματα αναπηρίας. Η υπουργική απόφαση υπογράφεται από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη. Όπως προκύπτει, πρόεδρος της Επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται από 15 μέλη, αναλαμβάνει ο Γιώργος Ρωμανιάς, νυν γγ Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ συμμετέχει και η Άρτεμις Δεδούλη, νυν προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην Επιτροπή μετέχουν επίσης καθηγητές ιατρικής (καρδιολογίας, νευρολογίας,ωτορινολαρυγγολογίας, οφθαλμολογίας), καθώς επίσης και γιατρός ορθοπεδικός, παιδοψυχίατρος, χειρουργός. Επίσης, στην Επιτροπή θα υπάρχει εκπροσώπηση από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Αναπηρίας, καθώς επίσης και από τη Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας του ΙΚΑ.

 

www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea