Newsitamea.gr
AMEA news

Υπ. Εργασίας: Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

78338382872a58304ba7c13bf74f8437_L

Υπ. Εργασίας: Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρία

Προγραμματική σύμβαση, υπογράφηκε χθες ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας, την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.) για τη λειτουργία του κατασκηνωτικού προγράμματος για άτομα με αναπηρίες.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 ωφελούμενοι (παιδιά και ενήλικα άτομα) σύμφωνα με τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, θα υλοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχολούνται 1.900 εργαζόμενοι ως συνοδευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό. Φορέας υλοποίησής του είναι η Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ .

Στόχος υλοποίησης του κατασκηνωτικού προγράμματος για άτομα με αναπηρίες είναι να αλλάξει η μορφή των παρεχόμενων υπηρεσιών στο πλαίσιο της σύγχρονης προσέγγισης της αναπηρίας. Το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι έτσι αναμένεται να υπάρξει μετατόπιση από την κλειστή περίθαλψη σε προσβάσιμες υπηρεσίες οι οποίες βρίσκονται κοντά στην τοπική κοινωνία, σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και στοχεύουν στο ίδιο το άτομο με αναπηρία μέσω παροχής συγκεκριμένης υποστήριξης.

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea