Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Είναι η κατάλληλη μέρα να γυμναστείς; Ένα σύντομο τεστ θα σου δώσει την απάντηση!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κάποιες μέρες σού είναι πολύ ξεκάθαρο ότι πρέπει να γυμναστείς. Νιώθεις γεμάτη ενέργεια και θες οπωσδήποτε κάπου να την διοχετεύσεις, επομένως η φόρμα και τα αθλητικά σου παπούτσια είναι οι «σύμμαχοί» σου σε αυτόν τον αγώνα εκτόνωσης, που θα κάνει άλλωστε τόσο καλό στο σώμα σου και στη υγεία σου.

Άλλες μέρες πάλι τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα, αφού μπορεί να νιώθεις λίγο κουρασμένη και καταπονημένη, να παλεύεις με ένα κρυολόγημα ή απλώς να μην έχεις ιδιαίτερη όρεξη.

Στη δεύτερη περίπτωση, μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις για να δεις αν τελικά λίγη γυμναστική θα σου κάνει καλό.

– Γυμνάστηκες χθες;

Ναι – Πονάς; Ναι: Χαλάρωσε και άφησε τους μυς σου να ξεκουραστούν για μία μέρα. Όχι: Είσαι σε θέση να γυμναστείς.

Όχι – Είσαι άρρωστη ή σε ταλαιπωρεί κάποιος τραυματισμός; Ναι: Πάρε ρεπό και αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο σου για να κοιμηθείς λίγο παραπάνω. Όχι: Κάνε την προπόνησή σου κανονικά.

– Κοιμήθηκες καλά χθες βράδυ;

Ναι: Επωφελήσου από τον καλό ύπνο που απόλαυσες για να κάνεις γυμναστική και μάλιστα για περισσότερη ώρα και σε μεγαλύτερη ένταση απ’ ό,τι συνήθως.

Όχι – Δεν κοιμήθηκες καλά λόγω στρες; Ναι: Πρέπει να γυμναστείς, αφού η σωματική άσκηση θα σε βοηθήσει να το καταπολεμήσεις. Όχι: Μην σπαταλήσεις τις λιγοστές σου δυνάμεις, καλύτερα να αναπληρώσεις με έναν μεσημεριανό ύπνο.

– Προπονείσαι για κάποιον αγώνα (π.χ. μαραθώνιο);

Ναι – Έχεις ενέργεια και όρεξη να προπονηθείς; Ναι: Κάνε την προπόνησή σου ως συνήθως. Όχι: Μην κάνεις την κανονική σου προπόνηση σήμερα, αρκέσου σε έναν περίπατο.

Όχι – Θέλεις πραγματικά να γυμναστείς; Ναι: Τι περιμένεις λοιπόν; Όχι: Μην πιέζεις τον εαυτό σου, απλώς προσπάθησε να μην περάσεις όλη σου τη μέρα στον καναπέ.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , womenshealthmag.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea