Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Είναι 26 ετών, πάσχει από το σύνδρομο Williams και είναι ιδιοκτήτρια μίας πετυχημένης επιχείρησης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

jenny-lu-1

Η Τζένι Λιν Ανρέιν είναι καλλιτέχνης και επιχειρηματίας.

Σε ηλικία μόλις 26 ετών, είναι ιδιοκτήτρια μίας πετυχημένης επιχείρησης που κάνει εμπόριο πινάκων, ευχετήριων καρτών, κοσμημάτων και πολλών άλλων ειδών σ’ όλο τον κόσμο. Αυτό το κατόρθωμα από μόνο του είναι φανταστικό και εντυπωσιάζει περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι η Ανρέιν πάσχει από το σύνδρομο Williams, μία γενετική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από αναπτυξιακές καθυστερήσεις και δυσκολίες στη μάθηση.

Μαζί με τη μητριά της, τη Γουέντι Ανρέιν, η Τζένι διευθύνει την επιχείρηση JennyLU Designs, με έδρα το Τοπέκα στο Κάνσας. Η επιχείρηση, ηλικίας 9 ετών, ξεκίνησε να λειτουργεί όταν η Ανρέιν ήταν 6 ετών.

«Αυτό που πρόσεξα σχετικά με τη δουλειά της εξαρχής ήταν ότι υπήρχε έντονο το στοιχείο της ενσυναίσθησης και της αγάπης», δήλωσε η Γουέντι  Ανρέιν. «Παντού υπήρχαν χρώματα και η φράση «σ’ αγαπώ» ήταν γραμμένη παντού.  Το πάθος ήταν διάχυτο».

Οι δύο γυναίκες άρχισαν να συνεργάζονται, δημιουργώντας. Η Τζένι θα αναλάμβανε τη σχεδίαση χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους Sharpie και η Γουέντι θα χρωμάτιζε τα σχέδια χρησιμοποιώντας χρώματα και μολύβια.

«Απλώς, προσπαθώ να σχεδιάζω διαφορετικά αντικείμενα, όταν έχω τη δυνατότητα, όπως άνθη και πράγματα που με γεμίζουν χαρά», δήλωσε η Τζένι Ανρέιν. «Κάτι τέτοιο με κάνει να αισθάνομαι γεμάτη».

Σύντομα αποφάσισαν να πειραματιστούν με την πώληση αυτών των έργων τέχνης καθώς και με τη δωρεά των χρηματικών τους απολαβών σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ξεκίνησαν με τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού μοντέλου και με την αίτηση για επιχορήγηση.

«Το εγχείρημα αυτό απλώς γνώρισε τεράστια επιτυχία. Πάντα ήμουν φιλόδοξη», δήλωσε η Γουέντι Ανρέιν.

Ξαφνικά, και οι δύο άρχισαν να ταξιδεύουν για να παρευρεθούν σε καλλιτεχνικά σόου και συνέδρια σε όλη τη χώρα, με σκοπό την πώληση αυθεντικών κομματιών. Η δουλειά τους έχει γίνει γνωστή και στο Λευκό Οίκο και έχει προβληθεί στο Κρατικό Καπιτώλιο του Κάνσας.  Η επιχείρηση άρχισε να δέχεται παραγγελίες και από μακριά, όπως από την Αυστραλία και την Ασία.

Συχνά, η επιχείρησή τους συνεργάζεται με φιλανθρωπικά ιδρύματα. Η Τζένι Ανρέιν έχει κάνει εράνους για την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, τον Οίκο Ronald MacDonald,  την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία όπως και για πολλούς άλλους οργανισμούς. Επιδιώκει, μέσα από τη δουλειά της να βοηθήσει τους ανθρώπους.

jenny-lu-2

Επίσης, η επιχείρησή της τη βοήθησε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και σκοπό για τη ζωή.

Όπως δήλωσε η Γουέντι Ανρέιν, «η Τζένιφερ έχει αποκτήσει φωνή και έχει την ευκαιρία να δράσει πάνω σε κάτι. Δρα μαζί με τον εαυτό της».

«Λατρεύω να βλέπω τους πελάτες να αγοράζουν τα δημιουργήματά μου. Είναι υπέροχο», ανέφερε η Τζένι Ανρέιν. «Η εργασία είναι χρονοβόρα αλλά την αγαπώ».

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με τι συμβουλές θα έδινε στους ανθρώπους με αναπηρίες, η Ανρέιν ανέφερε το εξής:

«Βασικά, θα τους συμβούλευα να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και την καρδιά τους και να είναι ο εαυτός τους».

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Newsroom Aμεα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika