Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Ινδία: Γυναίκα έγινε μητέρα στα 70 της χρόνια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μία γυναίκα από την Ινδία απέκτησε το πρώτο της παιδί σε ηλικία 70 ετών (ή 72, σύμφωνα με τον γιατρό της) και πιστεύεται ότι είναι πλέον η γηραιότερη νέα μητέρα στον κόσμο.

Το μωρό τής Daljinder Kaur και του 79χρονου συζύγου της Mohinder Singh Gill γεννήθηκε τον περασμένο μήνα σε μία κλινική γονιμότητας του βόρειου κρατιδίου της Χαριάνα, στην οποίαπριν από μία δεκαετία είχε αποκτήσει παιδί μία άλλη 70χρονη και το 2010 απέκτησε τρίδυμα μία 66χρονη.

Το ζευγάρι που είναι παντρεμένο εδώ και 46 χρόνια είχε χάσει σχεδόν κάθε ελπίδα ότι θα αποκτήσει παιδί. Στην συγκεκριμένη κλινική, που λέγεται Εθνικό Κέντρο Γονιμότητας & Εξωσωματικής, απευθύνθηκε για πρώτη φορά το 2013.

Ο Dr Anurag Bishnoi, διευθυντής της Κλινικής και υπεύθυνος για τις εξωσωματικές, δήλωσε πως αρχικά δεν ήθελε να αναλάβει την περίπτωση επειδή η κυρία Kaur έμοιαζε πολύ ηλικιωμένη για να αντέξει την διαδικασία της εξωσωματικής και της εγκυμοσύνης.

Όταν, όμως, οι εξετάσεις της έδειξαν πως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας, εκτός από την απόφραξη των σαλπίγγων που την εμπόδιζε να αποκτήσει παιδιά, άλλαξε γνώμη.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), οι γιατροί της Κλινικής γονιμοποίησαν ωάρια και σπερματοζωάρια του ζευγαριού και έπειτα από μερικούς αποτυχημένους κύκλους εξωσωματικής, στις 19 Απριλίου 2016 γεννήθηκε ο μικρός Armaan.

Παρότι το μωρό ζύγιζε μόλις 2 κιλά, είναι απολύτως υγιές και αναπτύσσεται ομαλά.

Η κυρία Kaur δήλωσε πως η ζωή της ολοκληρώθηκε με τη γέννηση αυτού του μωρού, ενώ συμφώνησε με τον άνδρα της πως δεν πρέπει να ανησυχούν για το μέλλον του Armaan αφού «ο Θεός θα τα τακτοποιήσει όλα».

Η ακριβής ηλικία της κυρίας Kaur δεν είναι γνωστή διότι είναι συνηθισμένο στην Ινδία να μην υπάρχουν πιστοποιητικά γεννήσεως. Αν και η ίδια υπολογίζει ότι είναι περίπου 70 ετών, οι γιατροί της κλινικής εκτιμούν ότι μάλλον είναι 72.

Στην ίδια κλινική είχε γεννηθεί το 2006 το πρώτο παιδί μίας άλλης 70χρονης, της Rajo Devi, η οποία κόντεψε να πεθάνει από επιπλοκές του τοκετού εξαιτίας της εξωσωματικής αλλά επέζησε, δηλώνοντας πως η κόρη της Naveen την βοήθησε να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η 66χρονη Bhateri Devi απέκτησε τρίδυμα (δύο κορίτσια και ένα αγόρι), αλλά το ένα κοριτσάκι πέθανε λίγες εβδομάδες αργότερα.

Πηγή : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika